AKTUELNO

Ova poruka je oduševila njene pratioce.

U rijaliti programu "Zadruga 3" milionski auditorijum već nedeljama ima priliku da gleda šta se dešava između Edisa Fetića i Dragane Mitar, zadrugara koji su još uvek u zakonitim brakovima, a koji redovno razmenjuju nežnosti pred kamerama i imaju vrele akcije.

Foto: TV Pink Printscreen, Instagram.com

Edisova supruga Zilha nedavno je podnela papire za razvod braka, a o preljubi koju je javno doživela od supruga sa kojim ima troje dece, nikada nije želela u javnosti da govori. Međutim, Edisova žena i te kako je aktuvna na društvenoj mreži Instagram, pa je tako ovoga puta podelila zanimljiv status koji su mnogi razumeli kao poruku na sve ono što joj se dešava zbog Fetićevog neverstva. U ovoj poruci majka se obraća sinu, pa se može zaključiti kako Zilha razmišlja kada je reč o vaspitanju dece.

Foto: Instagram.com/zzilhaaa, Tv Pink Printscreen

Sine, ne psuj, ne prebacuj preko jezika vulgarne bezobraštine, ružne reči i reči koje imaju ružnu konotaciju ili bezobrazne asocijacije. Jezik je dovoljno bogat terminima za onog ko ima edeba, odgoja, obraza da se njime vrlo lepo i slikovito može izraziti i bez upotrebe pisluka i prljavština. Reč koja kapne s tvojih usta je tvoja slika, lična karta, tvoj skener. Ne psuj po sebi. Ne ponižavaj se. Ne izazivaj gađenje kod poštenog, lepo vaspitanog, niti te pisluke izgovaraj u društvu onih koji ih i sami preferiraju da bi se bolje uklopio. Ne uklapaj se u ono što nisi ti, u čemu se ne osećaš dobro i udobno. Nemoj biti prlepak, zakrpa na već izdrtom džaku (lošem društvu) - piše u statusu koji je podelila Zilha.

Foto: Instagram.com

Budi dostojanstven, ponosan, stidan, uljudan, čestiti. Budi muškarac, a ne lajavac. Mnogo muškaraca znam koji su zbilja kvalitetni ljudi, s kojima sam poslovno sarađivala, koji su mi u rodu, ili koje sam možda par puta srela, ali koje znam ili sam zapamtila po vrlo lepom govoru, eksplicitnom, jasnom, sažetom, opisnom. To govori o inteligenciji jednog muškarca. Posezati za bljutavim, vulgarnim terminima može samo onaj kom je vokabular siromašan, uličarski, kog su odgajali neki poluodgojeni ljudi koji ni sami nisu umeli ništa bolje od sebe da naprave nego eto njega takvog, nedovršenog, krnjavog, prizemnom - nastavak je citata.

Foto: Pink.rs, Instagram

Lep govor je magija. Lepa reč je lek. Ružan govor je kanalizacija koja teče iz usta. Ružna reč je otrov koji uništava nutrinu, psihu, unosi nemir, nervozu u onog što je govori i u onog što je sluša - stoji na kraju.

Autor: S. K.

#Zadruga

'