AKTUELNO

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kolona oklopnih policijskih vozila pod pratnjom, koja ulazi u Podgoricu.

Video je objavio lider Prave Crne Gore Marko Milačić na svojoj Fejsbuk stranici, uz koji je naveo: "Iz pravca Nikšića, u 08:35, u Podgoricu stižu oklopna vozila".

Za sada nema nikakvih zvaničnih informacija o čemu je reč. Na snimku se vide četiri oklopna transportera u čijoj pratnji su dva policijska džipa, na početku i kraju kolone, koji ih sprovode putem, uz uključena rotaciona svetla.

U crnogorskim gradovima već više od mesec dana traju protestna okupljanja zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Direktor policije: Specijalci na severu Crne Gore zbog očuvanja bezbednosti

Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović izjavio je danas da su specijalne jedinice policije raspoređene u pojedinim gradovima na severu na osnovu bezbedonosnih procena u pravcu smanjenja tenzija, praćenja bezbedonosne situacije i bezbednosno interesantnih lica.

On je u razgovoru sa predsednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem kazao i da nisu formirani rezervni sastavi policije i da će u slučaju da to bude neophodno o tome biti obavešten.

U Beranama se četvrtkom i nedeljom održavaju litije koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti i na kojima učestvuje veliki broj građana.

Na vlasti u Beranama je koalicija koju predvodi Socijalistička narodna partija, koja je opozicija na državnom nivou. Pre nedelju dana policija je odlučila da deo specijalnog policijskog tima bude raspoređen u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima.

- Šćekić je posebno podvukao činjenicu da litije koje se održavaju u Beranama protiču u miru i slozi, da mir nema cenu i da svi zajedno moramo dati puni doprinos kako bi se građani osećali sigurno i bezbedno. Direktor Uprave policije saglasan je da mir nema cenu i da je odgovornost na svim građanima, a posebno nosiocima najodgovornijih funkcija u opštini i državi - navodi se u saopštenju.

Tokom susreta Šćekića i Veljovića, kako je rečeno, iskazan je zajednički stav o neophodnosti saradnje kada je reč o održavanju mira na teritoriji ove opštine, kao i čitave Crne Gore.

Veljović je ranije danas posetio Centar bezbednosti u Beranama i saopštio da masovnost okupljanja i pritisci različite vrste neće policiju sprečiti u nameri očuvanja mira i bezbednosti svih građana uz upotrebu svih raspoloživih sredstava i kapaciteta.

#Marko Milačić

#Podgorica

#oklopna vozila

'