AKTUELNO

Iako je bilo kašnjenja u prethodnom periodu, za koja svi znamo, najvažnija činjenica je da su građani koji stanuju na ovom prostoru, kao i ostali građani koji će ovuda prolaziti i uživati u lokalima i baštama, dobili novi uređen prostor, rekao je gradski urbanista Marko Stojčić.

- Voleo bih da napomenem da je ovo jedan od dokaza da uspešno osvajamo prostor za pešake i za zelenilo. Na ovom mikroambijentu gde se nalazimo, imamo 17 novih stabala imamo veliku otvorenu površinu namenjenu pešacima, prekoputa nas se nalazi Savski park koji će takođe imati jako veliki broj ovih stabala - istakao je Stojčić za Pink.

Foto: Beograd.rs

-Tamo nam preostaje nekoliko meseci rada. Jedna od stvari koje nam ometaju rad je dogovor sa turističkim organizacijama, oni moraju da prolaze kroz gradilište i moramo da ispoštujemo ovu njihovu sezonu vezanu za prihod putnika iz pristaništa - rekao je on.

Foto: Beograd.rs

Kako je dodao, ostao je još manji deo radova ispod mesta, koji suštinski nema veze sa mogućnošću da građani uživaju u ovom prostoru.

Foto: Beograd.rs

Govoreći o radovima u ulici 27. marta, Stojčić kaže da je gotova strana koja pripada Paliluli i da se nazire kraj radovima.

Foto: Beograd.rs

- Preostalo je još neko vreme, to je nekoliko dana, ili nedelju dana da se završe radovi u ovom celom delu. Nadam se da će stanari ovog dela grada imati razumevanja zbog kašnjenja, s obzirom da će im se poboljšati uslovi života - zaključio je Stojčić.

#Krađaorđeva

#Marko Stojčić

#Rekonstrukcija

#završetak

'