AKTUELNO

Ceo svet je u šoku!

Slavni košarkaš Kobi Brajant poginuo je danas u stravičnoj nesreći, kada se njegov privatni helikopter srušio iznad oblasti Kalabas u Kaliforniji. Ukupno devetoro njih je bilo u helikopteru, a niko od njih nije preživeo. Da tragedija bude još veća, sa Kobijem je poginula i njegova trinaestogodišnja ćerka.

Foto: Tanjug AP/Jae C. Hong

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom zvaničnom Instagram nalogu i izrazio saučešće porodici ovog velikog košarkaša.

Kobi Brajant bio je jedan od najboljih košarkaša sveta i profesionalni uzor za mnogu decu u Srbiji. Najiskrenije saučešće porodici i prijateljima - poručio je predsednik.

Predsednik Vučić je takođe i na stranici na Instagramu "buducnostsrbijeav" takođe izrazio iskreno žaljenje zbog pogibije košarkaške legende, na srpskom, kao i na engleskom jeziku.

Izuzetno me je potresla vest o tragičnoj smrti Kobija Brajanta. Bio je jedan od najboljih košarkaša sveta. Za mnogu decu u Srbiji bio je uzor profesionalnog košarkaša. Počivaj u miru, Kobi, napisao je predsednik Vučić. Deeply shocked to hear of the tragic death of #KobeBryant. He was a once in life time basketball player. Many kids here in Serbia saw him as role model for a professional player. RIP Kobe.

Kobi Brajant je od 1996. do 2016. igrao za Los Anđeles Lejkerse nakon čega se penzionisao. Pet puta je osvojio NBA ligu, dva puta bio MVP finala NBA lige jednom cele sezone. Sa reprezentacijom SAD je osvajao Olimpijske igre u Pekingu i Londonu i bio je jedan od najboljih košarkaša ikada.

Autor: N. Vujčić

#Aleksandar Vučić

#Kobi Brajant

#Saučešće

'