AKTUELNO

Život ih nije mazio.

Iako pred kamerama izgledaju besprekorno, pokušavaju da sakriju suze i svide se milionima gledalaca, u životu zadrugara nisu uvek cvetale ruže. Pojedini učesnici "Zadruge 3" iza sebe imaju veoma teške i tužne životne priče, a mi vam donosimo samo neke od kojih će vam sigurno zastati dah i stegnuti se srce.

Jelena Pešić

Foto: TV Pink Printscreen

Jelenin rođeni brat Peca boluje od Daunovog sindroma, a to je borba koja traje ceo život. Zadrugarka je ispričala da je veoma vezana za svog brata, koji ju je čak i posetio u Beloj kući pred Novu godinu.

On je presrećan kad čuje da ga pozdravljamo. Znaš li ti šta je to za njega... On voli tako da izmišlja neke priče kad nije u centru pažnje. Samo da privuče pažnju, voli tako to. Peca je prvi od nas. U to vreme nisu ni rađene te analize, a sad se to radi. Dve nedelje pre, kad je krenuo porođaj, videli su da nešto nije u redu. Mami su rekli obavezno da rodi još dece, zbog njega. Ali videli ste, Peca je dosta napredovao. Čak smo nekad i strogi prema njemu, nije bilo povlastica, da ga šuškaju, a on je išao u tu specijalnu školu i bio je malo loše, loše su uticala ta deca na njega, na njega bolje utiče okruženje kao mi. A posle je nastavio školovanje privatno, dolazili su profesori kod nas kući. On po ceo dan peva, i svuda ga ima, igra folklor, ide na košarku, vozi motor, ide sa košarkašima. To mnogo znači za njegov razvoj, a ta deca su generalno odbačena - ispričala je Jelena jednom prilikom u Beloj kući.

Foto: TV Pink Printscreen

Iva Grgurić

Iva je bila u vezi sa čovekom sa invaliditetom, koji ima oko 70 godina. Grgurićeva je iznela detalje ovog odnosa, te je otkrila da se sa njim viđala u njegovom stanu, da je imala sve što je želela, ali da nije smela da se viđa sa drugim momcima. Zadrugarka je istakla da je ovu vezu podržavala i njena majka, te da joj je Iva redovno slala novac i izdržavala je.

Foto: TV Pink Printscreen

Teško mi je da pričam o ovome, jer mi je pravio sra*a. To je bilo pre šest godina, tada je imao 60 godina. 2014. godine sam pobegla od svojih roditelja i došla sam u Zagreb. Nisam imala nikog, iznajmila sam stan. Radila sam kao hostesa, tako sam upoznala Jelenu Krunić. Tada sam zaradila dosta novca. Kod roditelja nisam bila poželjna, pa sam ovamo našla stan. Tu me uveo pomoćnik od tog čoveka koga ne mogu da nazovem gospodinom. Njega sam upoznala nakon mesec dana nakon što sam boravila u njegovom stanu. Njegov pomoćnik me pitao da li sam voljna da upoznam vlasnika stana. Bila sam željna da to uradim, nisam imala nikog. Imao je svoj kafić, a ja sam se nadala da ću upoznati mlađeg i ne nekog ko je u stanju u kakvom je on. Bila sam jako mlada i naivna. Ja krećem od sebe, ako sam ja dobra osoba, to očekujem i od drugih. Ali, nije se tako ispostavilo. Sve je išlo super, on je meni punio frižider, posle nisam morala da platim stan, to mi je puno pomoglo. Treći, četvrti mesec sam ga upoznala sa majkom, mojim roditeljima je pomagao i mojoj braći. Bila sam mu jako zahvalna, mislila sam ga da mi ga je Bog poslao. Gledala sam ga kao očinsku figuru, dok me u devetom mesecu nije pokupio autom i odveo me do vrha Sljemena. Rekao mi je da postoji cena za sve što je radio za mene. Ja sam mu još uvek persirala - pričala je Iva jednom prilikom u Zadruzi i dodala:

Foto: TV Pink Printscreen

Nije reč o prostituciji, on ništa meni nije mogao da uradi, on je invalid! Ne mislim na se*s, mislim na maltretiranje! Ja imam fobiju od toga, ja sad skupljam hrabrosti da vam to sve kažem i sve što kažem je istina! Gde sam stala... Došli smo do Sljemena, on je pomogao meni i mojoj familiji, tražio je nešto zauzvrat. Pitala sam se kako? Imaš dvoje dece! On kaže da moram da shvatim da ništa nije besplatno, ja samo tražim da nemaš nikoga i da budeš sa mnom, a ja sam ga pitala šta će da bude ako ja to ne želim? Bio je podvojena ličnost i rekao mi je da spakujem stvari i izađem iz stana. Kad me je vratio kući, ja sam zvala majku. Ona mi je u tom trenutku rekla zbog materijalnih stvari da neke stvari moram pregrmiti i da ne mogu da se vratim kući. To nije opravdanje, ja ovo gledam kao da me Bog stavio na iskušenje i da izaberem između dva puta koji je popločan blagom i sjajem i put gde je nepoznato i gde ne znam šta će se desiti. Ja sam ga nazvala nakon tri dana roka i pristala sam na njegove uslove. To je trajalo godinu i nešto dana. Imala sam novac kad god sam htela, prostitucijom se nisam bavila. Mi smo se svaki dan čuli, nismo imali s*ks. Ja sam sa strane imala muškarce, ali on je meni branio da imam ikoga. On je meni ugradio kameru u dnevni boravak, spavaću sobu, imao je listu mojih poziva. Slao je ljude da me proveravaju. Ljudi moji, taj sav novac koji sam dobijala, bio je bezvredan! Ja sam tih godinu i po dana bila zatočenik u zlatnom kavezu. Ja opet kažem, kriva sam! Nakon svega toga, upoznala sam tadašnjeg dečka, zamolio me i znao je kakvih smo problema imali i zato mi je rekao da ga ne spominjem. Uvek ću mu biti zahvalna što me sklonio od njega! Više nije bilo skrivanja, samo mi je on trebao da me izbavi iz tog pakla. Viđali smo se, ovaj je saznao. E, onda su počele torture. Ušao mi u stan sa trojicom. Jedan me uhvatio za vrat i nabio mi glavu u zid, izbacili su me iz stana bez ičega. Samo sam htela da budem slobodna. Od tog dana ja sam živela sa dečkom koji mi je pomogao da se dignem, išao je iza mene, stao je pred roditelje i rekao je da zna celu priču i pravu istinu. Njegovi roditelji su me prihvatili, izvinjavam se njima ovom prilikom! Uglavnom, oni su upoznati i znaju šta nam je on sve radio - ispričala je Grgurićeva, a ona je jednom prilikom ispričala i da joj je majka bila u zatvoru te da zbog toga ima traume.

Mima Živković

Foto: TV Pink Printscreen

Život nije bio blag ni prema Mimi, koja je pretrpela torturu od stane bivšeg momka, te posle njega više ne veruje muškarcima.

Ja nemam nikog, jer niko od vas ne zna šta mi se dogodilo! Ne verujem više muškarcima i to je to! Teško mi je da pričam o tome. Totalno sam razočarana. Moja mama i moja sestra me gledaju kako godinama patim i borim se sa nekim stvarima. Nije mi lako, meni su ovde svi dragi kao muškarci, ali sam jednostavno razočarana. Družila sam se sa jednim dečkom, bili smo prijatelji dok se nismo smuvali. Onda je sve počelo da ide na gore. Moram da kažem, probala sam da učestvujem na muzičkom takmičenju, iako ja to nisam htela. Bio je ljubomoran što sam dečku iz obezbeđenja dala broj telefona. Pevala sam, trudila sam se da budem pozitivna, Inače i on se bavi istim poslom. Rekla sam mu da mi ponese torbu, morala sam sa njim da se vratim u Niš kad sam završila nastup. Moja bratanica i ja smo bile da jedemo. On je tu pozvao druga, pio je i sedeo u kolima i svirao mi je dok sam se ja pozdravljala sa drugaricama. Nikad nisam doživela da neko na mene digne ruku. Bila sam razmazana, bilo mi je katastrofa što je moja bratanica to gledala. On je tukao jednu bivšu, drugu, pa treću. Ali, sa mnom je bio med i mleko. On je meni pričao kako je bivšoj na živo iščupao pirsing na bradavici - ispričala je Mima.

Foto: TV Pink Printscreen

Milica Kemez

Milica je od svoje treće godine detinjstvo provela u hraniteljskim porodicama, gde su nju i njenu rođenu sestru Mirelu zlostavljali i fizički i psihički.

Foto: TV Pink Printscreen

Nije mi bilo u planu da pokrećem tu temu, rekla sam još dok je Dejan pričao o svom problemu sa majkom... Nisam spremna sve da iznesem. Deluje da sam jača, ali nisam. Od treće godine sam u Domu za nezbrinutu decu. Ostavljena sam u Beloj Crkvi, sestra i ja smo uzete u hraniteljsku porodicu. To je bila jedna žena koja se time bavila jer nije imala svoju decu. Ja to nisam znala, bila sam mala, tu ženu sam zvala majkom. Sve je bilo okej u početku. Dosta toga se ne sećam, jer sam potisnula. Moj život u toj porodici traje 11 godina, jako sam teško živela. Sestra i ja smo bile zlostavljane na svakakve načine. Nisam znala ni da li mi je majka živa, ništa - pričala je Milica, a onda dodala:

Foto: TV Pink Printscreen

Saznala sam da mi majka nije živa, ja to nisam znala. Moja deda mi je umro posle. Otac se javljao toj ženi, ali je ona rekla da smo nas dve srećne. Majka mi se zvala Mirela. Brata sam upoznala sasvim slučajno dok je momak moje sestre hteo da se šetamo. Hteo je da me spoji sa nekim momcima, sasvim slučajno sam upoznala, odmah sam saznala da mi je brat. Upoznala sam brata po ocu u parku. Pola familije sam upoznala nakon smrti oca. Pričali su da ima rak, ali obdukcija je pokazala da nije. Ja sam se posle sabrala i počela da studiram. Upisala sam Višu poslovnu. Završila sam za frizera, srednju. Htela sam da se izdignem iz cele situacije. U trećoj hraniteljskoj porodici, ta druga žena je napravila od mene žensko i da budem dama. Zahvaljujući toj ženi ja nisam skrenula sa puta. Ipak, morala sam da odem iz te kuće jer sam vremenom postala Pepeljuga. Sestra je otišla u Beograd da studira, bila je u internatu. Otišla sam na ulicu, počela sam da radim u salonima. Bilo mi je jako teško, nekako sam pregurala. Uvek sam bila nasmejana. Volim svoj posao. Bilo je dana da nemam hleba, ne stidim se toga. Počela sam da zarađujem solidno, oko šestdeset hiljada. Kada sam ja shvatila da se ništa ne menja i da uz sav moj trud moja plata neće da se povećava, otišla sam sa 100 evra iz Srbije u Švajcarsku. Radila sam u klubu, bila sam promoterka. Dve godine sam bila tamo. Svi su mi se smejali da neću da otvorim salon, ali ja sam bila odlučna. Stala sam na svoje noge - ispričala je zadrugarka u Beloj kući.

Mina Vrbaški

Foto: TV Pink Printscreen

Ova zadrugarka proživela je ranu mladost kakvu nijedna devojka ne bi poželela. Mina je priznala da je prvi put dobila novac za s*ksualne usluge koje je pružila sa svega 16 godina, a bilo je i izuzetno neprijatnih situacija kada je bila zlostavljana.

To su bili najgori dani u mom životu, mnogo je teško i ne razmišljam o sebi, samo gledam na njih. Sakupljala sam novac, slala koliko sam mogla da ne bude previše providno, jer me majka ispitivala odakle mi. Moja majka je saznala u sredu, i moja porodica, ja to nisam mogla da joj kažem. I bitno mi je da oni sada kod kuće nemaju problema zbog ovakvih izjava koje sam dala ovde. Sve što sam radila, radila sam i radim za njih... Jednom sam bila zlostavljana i mučena nekoliko sati, gde nisam mogla da izađem uopšte iz tog mesta i to mi je ostavilo najgore traume koje trenutno imam. Skoro sam bila bespomoćna, nisam znala kako da se izborim sa tim. Danima sam plakala, bila u teškom stanju, bila sam zaključana posle toga u svom stanu...ali eto, opet sam ovde, izborila sam se i ponosna sam na sebe - pričala je Mina.

Foto: TV Pink Printscreen

Portal Pink.rs objaviće i drugi deo potresnih ispovesti naših zadrugara gde će se naći životne priče Tare Simov, Nikole Orozovića, Bore Santane, Marije Kulić i drugih.

Autor: R.L.

#Iva Grgurić

#Jelena Pešić

#Milica Kemez

#Mima Živković

#Mina Vrbaški

'