AKTUELNO

U narednim danima će biti saopštene sve odluke sa sastanka.

Britanska kraljica Elizabeta Druga saopštila je danas da se saglasila sa željom princa Harija i njegove supruge Megan da vode nezavisniji život i da je na današnjem "kriznom sastanku" dogovoren prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Kraljica je istakla da "apsolutno podržava" njihovu želju stvore novi život kao mlada porodica, ali da bi više volela da i dalje u potpunosti obavljaju svoje kraljevske dužnosti.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Iako bismo više voleli da oni u potpunosti obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da imaju nezavisniji život kao porodica - poručila je kraljica i dodala da Hari i Megan ostaju cenjeni članovi njene porodice.

Britanska kraljica je u saopštenju navela da je današnji sastanak najviših članova kraljevske porodice na privatnom imanju Sandringem bio konstruktivan, prenosi AP. Napomenula da još ima pitanja koja treba rešiti, ali da će konačne odluke biti donete u narednim danima.

Foto: Tanjug/Victoria Jones

Kraljica Elizabeta Druga (93) pozvala je svog unuka princa Harija na "krizni sastanak", kako bi razgovarali o budućim aranžmanima za njega i njegovu suprugu Megan, nakon iznenadne najave para da žele da se povuku iz kraljevskih dužnosti.

Sastanku na kraljičinom imanju Sandringam u Norfolku, na istoku Engleske, prisustvovali i Harijev otac princ Čarls, naslednik prestola i Harijev stariji brat, princ Vilijam.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, u sredu su iznenadili ostatak kraljevske porodice, objavivši da žele "novi radni model" koji će im omogućiti da provedu više vremena u Severnoj Americi i da budu finansijski nezavisni.

Hari i Megan, koji su napisali da duboko veruju u ulogu monarhije i da je njihova podrška kraljici "nepokolebljiva", žele i da nastave sa svojim kraljevskim dužnostima.

Foto: Tanjug

Kako se navodi, mogli bi se dobrovoljno odreći svoje titule "kraljevsko visočanstvo" i zadržati kurtoazne titule vojvode i vojvotkinje. Hari i Megan su se odrekli svojih prihoda od novca poreskih obveznika, za koji kažu da je pet odsto njihovih sredstava, dok čak 95 odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi od privatnog imanja princa od Velsa - Čarlsa.

Autor: Pink.rs

#Megan Markl | Meghan Markle

#Princ Hari od Velsa | Prince Henry of Wales

'