AKTUELNO

Ninoslav Jovanović, osumnjičen za otmicu Monike Karimanović, rekao je pred tužiocem da je odluku da otme baš tu devojčicu doneo u trenutku kada je prolazio pored nje, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

- Rekao joj je da je električar koji treba da obavi radove u školi i zamolio je da mu pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo - rekao je Rebić.

Jovanović se, kako je naveo, pripremao za otmicu - spremio je zalihe hrane i vode i planirao gde će boraviti sa žrtvom.Izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao gde i kako.

Roditelji Ninoslava Jovanovića su njegov nestanak prijavili u avgustu i MUP ga je od tada tražio, a Rebić kaže da se za njim tragalo kao za svakim punoletim licem.

Foto: Pink.rs, Facebook.com

Kako dodaje, opsežna potraga pokrenuta je nakon što je on doveden u vezu sa otmicu Monike Karimanović.

- Naknadno smo utvrdili da je boravio na području drugih sela, knjaževačke i svrljiške opštine. Pripremao je mesta gde bi mogao da se krije - rekao je direktor policije.

Policija je napravila maršrutu njegovog kretanja za ovih 17 dana, koliko je trajala potraga.

Foto: Printscreen Insformer, Privatna Arhiva

- Kada pogledamo prostor, to je 180 kilometara kvadratnih kojima se on kretao. Zbog toga nam je trebalo više vremena da ga pronađemo - objašnjava Rebić.

Rebić ističe da policija zaslužuje sve čestitke za ovaj slučaj.

Foto: Pink.rs

- Činjenica da smo nakon dva dana znali da je on otmičar, pomogla da bude uhapšen. To je otkriće policije, na osnovu video-zapisa, informacije o vozilu ukradenom u Malči, videnom u Suvom Dolu. Zatim je otkriven njen DNK u vozilu i suzili smo potragu u tom smeru - naveo je Rebić.

Navodi da za sada nema podataka da je Jovanoviću neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane. Jovanović je juče uhapšen nakon 17 dana potrage u ataru svog rodnog sela.

#Malčanski berberin

#Monika Karimanović

#Vladimir Rebić

'