AKTUELNO

Nastavlja se suđenje za zločin koji već tri i po godine intrigira javnost, a danas pred sud izlaze članovi porodice Marjanović.

Nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću, zbog ubistva supruge Jelene Marjanović, zakazan je za danas u Višem sudu u Beogradu.

U zgradu Višeg suda u Savskoj ulici, neposredno pre početka suđenja, stigli su advokati odbrane, a za njima i Zoran Marjanović sa članovima svoje porodice, bratom Milošem, sinom Urošem i snajom Milicom. Sa njima su stigli i četvorica advokata, koja čine njihov pravni tim, ali i zastupnica male Jane, ćerke pokojne Jelene i okrivljenog Zorana.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Početak suđenja zakazan je za 10 sati, a svi koji su primili poziv suda, strpljivo čekaju da suđenje otpočne. Među prisutnima nisu roditelji Zorana Marjanovića, Zorica i Vladimir, iako je najavljeno da će i oni biti prisutni na današnjem pretresu i da će svedočiti.

Foto: Pink.rs

Zoranov brat Miloš i snaja Milica, sin Uroš iz prvog braka, kao i roditelji Zorica i Vladimir pozvani su kao svedoci, a oni su svi, osim Milice, tokom istrage odbijali da svedoče.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, danas se pred Višim sudom saslušava cela porodica Marjanović, a svedočiće u okviru slučaja ubistva njihove snaje Jelene. Ovo je poslednja šansa da se od najbližih članova pevačicine porodice otkriju detalji vezani za zločin koji tri i po godine intrigira javnost.

Prvo ročište je održano 5. novembra, gde je Zoran Marjanović dugo i detaljno govorio o svim događajima koji su prethodili i usledili posle smrti Jelene. Optuženi je negirao da je usmrtio suprugu, a u jednom trenutku pričao je o tome kad je poslednji put video svoju suprugu i šta mu je ona rekla.

Foto: E-stock/Dušan Milenković, Printscreen Facebook

Okrivljeni za ubistvo supruge tada je izmenio svoj iskaz u odnosu na onaj koji je izneo 2017. godine nakon hapšenja u Višem javnom tužilaštvu i ispričao nešto što do sada nikada nije pominjao - on je tvrdio da ima objašnjenje kako je na njegovim pantalonama pronađeno blato istog sastava kao ono s mesta gde je pronađeno Jelenino telo. 

Jelena Marjanović je nestala 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, a njeno telo pronađeno je dan kasnije.

Zoran Marjanović priveden je u septembru 2018. po nalogu tužioca zbog sumnje da je ubio Jelenu. U pritvoru je proveo sedam meseci, a Viši sud je dva puta optužnicu protiv njega vraćao na dopunu.

#Suđenje

#Zoran Marjanović

'