AKTUELNO

Ljudi čekali 18 sati kod Lajkovca, nadležni se izvinili svima, pa i Vladi Srbije

Posle drame koju su proživeli putnici na pruzi Beograd Bar pre dva dva dana kod Lajkovca, kada su gladni i žedni čekali da ih primeti bilo ko, stiglo je izvinjenje iz Železnica Srbije. Lep gest! Izvinili su se svima, od građana Srbije, putnika, pa čak i članova Vlade Srbije.

ZAJEDNIČKA IZJAVA GENERALNIH DIREKTORA SRBIJA VOZA I INFRASTRUKTURE ŽELEZNICA SRBIJE: GRAĐANI, MOLIMO VAS, IZVINITE

Utorak, 05. januar 2016.

Poštovani građani Srbije,

Putnici srpskih železnica

Članovi Vlade Srbije.

Molimo Vas izvinite!

Najiskrenije se izvinjavamo zbog velikog propusta i neblagovremenog organizovanja prevoza putnika koje su napravile naše kompanije, zbog čega je više od 224 putnika devet sati bez struje i grejanja čekalo u vozu na relaciji Beograd-Bar.

Posebno izvinjenje upučujemo porodicama koje su bile zabrinute za decu, stare i bolesne koji su se nalazili među naših 224 putnika. Kao najodgovorniji u Srbija Vozu i Infrastrukturi železnica Srbije prihvatamo svu odgovornost za ovaj incident, a adekvatne sankcije biće primenjene i prema svima koji su bili u lancu odgovornosti.

Podsećamo, u nedelju, 3.januara, na pruzi Beograd-Bar kod Valjeva, u sudaru voza i automobila, oštećena je lokomotiva i kontaktna mreža, zbog čega je nestala struja. Zbog neadekvatne procene potrebnog vremena za otklanjanje kvara putnici su devet sati proveli u vagonima bez struje i grejanja, bez hrane i vode.

Još jednom, molimo sve građane, naše putnike i Vladu Srbije da prihvate naše izvinjenje, a mi ćemo učiniti sve da se u rukovođenju naših komapanija ovakvi propusti na železnici više nikad ne ponove.

SRBIJA VOZ INFRASTRUKTURA ŽELEZNICE SRBIJE

Jugoslav Jović Goran Maksić

v.d. generalni direktor v.d. generalni direktor

Pročitajte i vest Voz krenuo iz Lajkovca.

'