AKTUELNO

Nova generacija crveno-belih, predvođena Vladanom Milojevićem, pokušala je da napravi iznenađenje na stadionu “Rajko Mitić” , ali su Bavarci su pokazali da su trenutno uigraniji i superiorniji.

Zvezda i Bajern su se sastali u okviru 5. kola Lige šampiona, a crveno-beli su i pored poraza ostali u igri za proleće u Ligi Evrope, meč protiv Olimpijakosa u Pireju će u poslednjem kolu rešiti i tu dilemu.

TOK MEČA 

Drugo poluvreme Crvena zvezda - Bajern 0:6

90' - Utakmica je završena rezultatom 6:0 za minhenski Bajern.

89' - Toliso strelac šestog gola za Bajern iz Minhena.

87' - Proigrao je Boaći fenomenalnim pasom Ivanića koji šutira iz trka sa dvadesetak metara, ali Nojer uspeva da zaustavi udarac našeg veziste.

84' - Borjan se Istakao sjajnom intervencijom. Toliso se našao pred našim golom i šutirao, međutim, naš čuvar mreže je bio uspešniji u tom duelu.

79' - Gosti su konstantno u posedu lopte, napadaju i ne zadovoljavaju se aktuelnim rezultatom. Sreća u nesreći po Zvezdu je da je Levandovski izašao iz igre, zamenio ga Tomas Miler.

76' - Poslednju izmenu na današnjem meču za naš tim pravi Vladan Milojević. U igru je ušao Mirko Ivanić, a van terena je Njegoš Petrović. 

69' - Milojević pravi drugu izmenu na meču. Na terenu je Radovan Pankov, a van igre je izašao Mateo Garsija.

64' - Levandovski se još jednom upisuje u strelce. 

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

67' - Četvrti gol na meču, a ukupno peti za svoj tim postiže Levandovski.

60' - Novi gol za Bajern, strelac Levandovski.

61' - Pravi prvu promenu Vladan Milojević. Sa terena je izašao Kanjas, a u igri je Miloš Vulić.

57' - Napadaju crveno-beli. Vukanović pokušava iskosa sa desne strane, ali lopta odlazi preko gola.

55' - Pokušao je Boaći udarcem sa dvadesetak metara da demonstrira brzu reakciju Crvene zvezde, ali je bio izblokiran.

53' - Lopta je pogodila Degeneka u ruku. Kujpers je pokazao na belu tačku, a Levandovski je bio precizan sa jedanaest metara. Bajern vodi sa dva prema nula!

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

51' - Gorecka je bio u povoljnoj poziciji, ali je slabo šutirao, pa je Borjan ukrotio loptu.

48' - Navijači nemačkog tima upalili su baklje na startu drugog poluvremena, a Zvezda dobro počinje pošto po desnoj strani stvara šansu. Prodor Garsije ipak nije našao put do saigrača, ali je probudio domaću publiku.

Foto: Pink.rs/A. Aras

46' - Počelo je drugo poluvreme, bez izmena.

Prvo poluvreme: 0:1

45' - Poluvreme. Posle prvog dela igre, gosti vode bodom prednosti.

41' - Levandovski je poslao loptu u mrežu našeg tima, ali je nakon intervencije iz VAR sobe, gol poništen zbog igranja rukom Tolisoa.

39' - Nastavljaju naši vezni igrači sa pokušajima da "spoje" Boaćija sa golom. Ovog puta je Petrović sa levog boka centrirao, ali intervenišu glavom defanzivci gostiju.

31' - Marin je izveo korner, a Levandovski je intervenisao tik ispred Vukanovića. Lopta se vratila do našeg kapitena koji je poslao oštru loptu u peterac gostiju, ali rezultat ostaje nepromenjen.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

28' - Ponovo Nemanja Milunović zaustavlja Levandovskog u izglednoj situaciji pred golom Borjana.

25' - Gosti superiorniji. Igrači Zvezde paralisani, ne uspevaju da iznesu loptu na polovinu Bavaraca.

20' - Vladan Milojević bodri svoje izabranike. Stoji kraj aut-linije i konstantnim savetima i podrškom pokušava da dodatno motiviše naše fudbalere.

13' - GOL, Gorecka pogađa mrežu glavom posle centaršuta!

Foto: Pink.rs/A. Aras

12' - Dve intervencije Borjana. Pokušali su Levandovski i Koman, ali je hobotnica na Zvezdinom golu sjajno reagovala i sprečila goste da dođu do prednosti.

9' - Bavarci superiorni. Borjan na mukama, pod baražnom vatrom je golman Zvezde na početku meča. Odbranio je udarce Kutinja, pa Levandovskog.

7' - Velika šansa za Roberta Levandovskog već u sedmom minutu posle greške Degeneka, ali Poljak je posle trka od 20 metara neočekivano loše šutirao.

6' - Milunović je već dobio žuti karton, zbog oštrije duel igre u skoku.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

3' - Prvi korner na utakmici izveli su gosti, nije bilo naivno po Zvezdu, ali su crveno-beli na kraju izbacili loptu iz kaznenog prostora.

1' - Kujpers je dao znak da utakmica počne.

21:00 - Igrači su na terenu, intonirane su himne dve zemlje.

"Hrabrost je vaša dužnost", poruka je koju su poslali navijači Zvezde sa tribina.

Foto: Pink.rs/A. Aras

Foto: Pink.rs/A. Aras

20:29 - Pune tribine stadiona, dobra atmosfera uoči početka meča

Foto: Pink.rs/A. Aras

Foto: Pink.rs/A. Aras

20:10 - POZNATI SASTAVI EKIPA

Foto: UEFA/Screenshoot

Stadion Rajko Mitić polako počinje da se puni vatrenim navijačima.

Od oko 2.500 Nemaca, koliko se očekuje na ovom meču, neki su već ušli u za njih predviđen prostor na stadionu "Rajko Mitić" i evo kakav im je upravo sada pogled:

Foto: Pink.rs/A. Aras

Bajern je već obezbedio plasman u nokaut fazu, a pobedom bi osigurao i prvo mesto, dok bi Zvezda pobedom najverovatnije obezbedila evropsko proleće. 

Večerašnja utakmica izuzetno je važna, posebno rezultatski, jer je stanje na tabeli, pred večerašnje mečeve u B grupi (a igraju, takođe od devet, još i Totenhem - Olimpijakos), sledeće:

1. Bajern Minhen 4 4 0 0 15:4 12 bodova

2. Totenhem 4 2 1 1 13:9 7

3. Crvena zvezda 4 1 0 3 3:13 3

4. Olimpijakos 4 0 1 3 5:10 1

Foto: Pink.rs/A. Aras

Podsetimo, prva dva mesta vode u nokaut fazu Lige šampiona, a treće mesto znači selidbu u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Dakle, Zvezdi bi čudesni podvig omogućio da bude bliže prezimljavanju u Evropi.

Foto: Pink.rs/A. Aras

Remi omladinaca Zvezde i Bajerna!

Uspeli su crveno-beli omladinci da izdrže nalete nemačkog tima i odigraju 1:1. Bod koji dosta znači izabranicima Slavoljuba Đorđevića. Luklić je pogodio u 36. za 1:0, da bi Batista majer izjednačio u 52. minutu. bajern sada ima 11 bodova i ide dalje, Zvezda je druga sa osam, Totenhem ima sedam, a Olimpijakos dva. Dakle, crveno-belima je potreban trijumf za siguran plasman dalje! Takođe, ako pevci izgube u Minhenu onda je totalno nebitno kako će crveno-beli igrati sa Olimpijakosom.

#Bajern

#Crvena Zvezda

#fudbal

'