AKTUELNO

Naoružani policajac Bratislav S. (42) koji se danas u prepodnevnim satima zatvorio u stambenu zgradu odakle je blokirao ceo komšiluk, predao se večeras oko 17 i 20 sati.

Talačka kriza u naselju Braće Jerković u Beogradu okončana je posle gotovo celodnevnih pregovora. Naime, policajac Bratislav S. (42) posvađao se sa suprugom, nakon čega se zaključao u stanu.

Drama je počela tokom prepodneva, a završena je večeras oko 17:20. Bratislav je kolegama policajcima mirno predao službeni pištolj i rekao: "Izvinite molim vas, ni sam ne znam šta mi je bilo".

Foto: Pink.rs/S. Milovanov

MUP je prethodno saopštio da su supruga i sin policajca nakon svađe napustili stan, te ugroženih, sem Bratislava S, nije bilo. Pregovarački tim uspešno je obavio zadatak, budući da se policajac na kraju mirno predao.

Foto: Pink.rs/J. Stanković

Ceo tim bio je u pripravnosti, pregovori su vođeni, kak nezvanično saznajemo, preko terase, a policajci su upeli da se osumnjičenom približe tako što su sa njim razgovarali sa susedne terase.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oprema za razvaljivanje vrata bila je spremna i izneta iz vozila, ali za njeno korišćenje, na sreću, nije bilo potrebe. Vatrogasci su, takođe, bili na licu mesta, svi spremni da reaguju.

Hitna pomoć takođe je bila u pripravnosti, a na sreću intervenisala je samo onda kada se policajac predao, prevozeći ga posle predaje u određenu zdravstvenu instituciju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podsetimo, svađa supružnika započela je noćas i trajala je do ranih jutarnjih časova, a razlog za nju je, najverovatnije, finansijske prirode.

Drama je okončana oko 17:20 predajom policajca.

#Braće Jerković

#Talačka kriza

'