AKTUELNO

Jedva podnosi bolan gubitak!

Iznenadna smrt komičara i glumca Branislava Petruševića Petrućija rastužila je sve one koji su ga poznavali, a njegova porodica, udovica Nada i sinovi Marko i Mateja neutešni su. Komičar će danas biti kremiran na beogradskom Novom groblju, a Marko se sa majkom pojavio na sahrani.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Petrućijev naslednik sve vreme je pridržavao svoju majku koja je bila sva u crnini, a suze je krila ispod crnih naočara.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Njoj su sve vreme saučešće izjavljivali prijatelji i rodbina, a ona se sve vreme gušila u suzama.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

U nastavku pogledajte video-snimke sa sahrane Branislava Petruševića Petrućija:

Inače, danas je oko 11 časova u Kamenoj sali Radio Beograda održana komemoracija Petrućiju, a njegova porodica bila je neutešna i u suzama.

Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u programu Indeksovo radio pozorište, gde je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Petrući je kao član Indeksovog pozorišta dobio nagradu Oskar popularnosti na koju je bio posebno ponosan. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su da rade političke, ozbiljne emisije. U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”. U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama “Tito u raju”, “Boj na Kosovu”, “Sa koje strane rešetaka je zatvor”, “Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana”, “Brze pruge”, “Yugo kako to gordo zvuči”, “Vikend akcija” “Izbori bez izbora” i drugima.

Autor: Pink.rs

#Branislav Petrušević

#Sahrana

'