AKTUELNO

Deca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug, Turčin, pre četiri godine, na prevaru, odveo, prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas pre podne u Beograd. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je radostan što je završena epopeja četiri godine dugih razgovora i da je zahvalan iranskom ministru spoljnih poslova koji je lično intervenisao da se problem reši.

Kako dodaje, decu je dopratio ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović, jer durgačije nije moglo, te dodao da je vlada, uz odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučić, želela da pomogne na svaki način, pa i da pošalje svoj avion, ali da to nije bilo moguće i da se sve završilo uz posredovanje iranskog ministra spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nadam se da će se sada Slavica i njena deca okrenuti nekim lepšim stvarima - rekao je Dačić i dodao da su srpski državni organi spremni da se angažuju za interese naših ljudi širom sveta.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naime, posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

Decu je dopratio naš ambasador u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe.

Pročitajte još: KRAJ DRAME SLAVICE BURMAZOVIĆ! Deca posle četiri godine ponovo u zagrljaju majke: Ja sam najsrećnija mama na svetu! (FOTO+VIDEO)

#Ivica Dačić

'