AKTUELNO

Milka Đurašović, koja je u Pertu optužena za ubistvo ćerki Mie (10) i Tijane (6), koristila je lekove protiv depresije, koje joj je prepisao lekar, ali je policija potvrdila da nema saznanja da je u porodici ranije bilo nasilja.

Tridesetosmogodišnja majka, koja radi kao bolničarka u Crvenom krstu, optužena je za ubistvo ćerki u njihovoj kući u severnom predgrađu Medli.

Sumnja se da je nakon toga digla oružje na sebe, a policija ju je toga dana uveče našla na stazi pored plaže u Kalaruu, s ranama koje je sama sebi nanela. Pretpostavlja se da je popila i otrovne supstance.

Trenutno se nalazi u Kraljevskoj bolnici u Pertu, pod nadzorom policije, a danas je saslušana u bolničkoj postelji.

Devojčice je našao 43-godišnji otac Nenad Đurašović, koji je prvo video jednu devojčicu pored ulaznih vrata svog doma u ulici Bogdanič vej, a zatim i njenu sestru, u prostoriji za pranje veša.

Komšinica, koja je želela da ostane anonimna, ispričala je za WAtody da porodica iz Bosne nekoliko dana pre ubistva nije videla majku, a druga tvrdi da se ni po čemu nije moglo zaključiti da par ima teškoća u braku i da su delovali kao srećna porodica.

- Ljubili su se, išli zajedno na odmor. Devojčice su bile divne, ne mogu da verujem da se ovo dogodilo - rekla je ona.

Komšija, ćija se ćerka družila s Miom rekao je da je Nenad u petak bio u šoku.

- Bio je bled kao krpa. Nije mogao da govori - rekao je za Vest Australijan. Prema rečima drugih komšija, baba i deda devojčica su "plakali od tuge" dok su neutešno ležali pored mrtvih tela.

#Ubistvo

'