AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja.

Naime, radna grupa čiji je mandat bio obnovljen na mesec dana završila je rad na usaglašavanju otvorenih pitanja u tom dokumentu i predala ga Vladi 23. oktobra 2019. godine.

Članovi Radne grupe obavestili su premijerku da su razmotrili i preporuke i komentare na Nacrt strategije koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano.

U skladu sa dogovorom, novi nacrt strategije i izveštaj koji se odnosi na komentare eksperta Šakitana biće dostavljeni na mišljenje Evropskoj komisiji, a po dobijanju mišljenja očekuje se završetak procedure za usvajanje dokumenta.

Brnabić je zahvalila članovima Radne grupe na konstruktivnom radu u proteklih mesec dana kako bi dokument bio usaglašen u skladu sa dogovorom i istakla da je to još jedna potvrda da je proces usvajanja strategije inkluzivan i transparentan.

Ona je takođe zahvalila i predstavnicima međunarodnih organizacija i partnerima, koji su aktivno podržali ceo proces usvajanja strategije.

#Ana Brnabić

#Mediji

'