AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je "prozivke" na "Tviteru" profesora Dušana Teodorovića na račun muzičara Momčila Bajagića Bajage, navodeći da je to crtanje mete na čelo čoveku koji peva za svoj Beograd, kao i da svi koji kažu da je dobro nešto što se dešava u zemlji, prolaze kroz harangu na društvenim mrežama.

Vesić ističe da je žalosno što pojedinci koji sami sebe proglašavaju srpskom intelektualnom elitom prebrojavaju krvna zrnca svakome ko se usudi da se makar i fotografiše sa ljudima koji danas vode Beograd i Srbiju.

- Teodorović je počeo da pravi spiskove za odstrel nepodobnih, kao nekada komunisti. Na spisku na kojem se od ranije nalaze imena Mikija Manojlovića, Nenada Jezdića, Emira Kusturice, Gorana Bregovića, našlo se još jedno ime - Bajaga. Zamislite tu bahatost! Bajagi, umetniku koji je iz Beograda, koji je 35 godina prisutan na pop sceni našeg glavnog grada, Teodorović preti zato što svira Beograđanima na manifestaciji Beogradska zima - napisao je Vesić, i dodao:

- To je Teodorovićevo i Đilasovo viđenje demokratije - "preki sud" za sve koji misle drugačije. Šta je sledeće?! Da svi obični ljudi, njih više od 55 odsto, koji su dali podršku politici Aleksandra Vučića, završe na "prekom sudu" Teodorovića i Đilasa jer se usuđuju da misle drugačije?! E pa taj film nećete gledati! Obični ljudi ujedinjeni su protiv terora manjine, koja svakoga ko misli drugačije proglašava za građane drugog reda. To će obična Srbija veoma brzo pokazati na izborima kada će Teodorovića, Đilasa, kriminalca Bastaća i sve njihove siledžije poslati u političku istoriju gde im je i mesto.

#Goran Vesić

'