AKTUELNO

Olivera Petrović Ristić (36), državljanka Srbije, koja u Italiji važi za jednog od najtraženijih begunaca i zbog brutalnog ubistva tršćanskog zlatara Alda Karlija, veruje se da je posle zločina utočište našla u Srbiji.

Da je boravila u Srbiji, pretpostavlja se jer se njen partner Milan Pešić, nekadašnji policajac, ubrzo posle ubistva tršćanskog zlata 20. decembra 2017. godine vratio u domovinu. U vreme kada je došao iz Italije za njim nije bila raspisana međunarodna poternica, a o tome da se ubrzo posle ubistva zlatara vratio u domovinu, potvrđuju razbojništva zbog kojih je uhapšen i pravosnažno osuđen. Prve pljačke zbog kojih sada robija bile su u februaru 2018, mesec i po dana posle ubistva u Trstu - kaže sagovornik blizak bezbednosnim službama.

Pešić je uhapšen u aprilu u kući u Kaluđerici, četiri meseca posle zločina u Trstu. Utvrđeno je da je od kraja februara do momenta hapšenja opljačkao nekoliko pumpi i prodavnica iz kojih je odnosio plen vredan i nekoliko stotina hiljada dinara.

Osim tog "izdržavanja", razlog zbog koga bi Olivera došla u Srbiju jeste i to što je naša državljanka, pa ukoliko bude locirana ovde, ne može biti izručena Italiji, koja je za njom raspisala međunarodnu poternicu.

- Svaka zemlja, osim Srbije je u obavezi da je uhapsi i izruči Italiji koja je potražuje. S druge strane, ako u Srbiji bude uhapšena, Italija mora da našem pravosuđu ustupi postupak protiv nje ili da je osudi pa da kaznu odrobija u srpskom zatvoru. Naravno, ukoliko u Srbiji ne bude uhapšena zbog nekog drugog krivičnog dela - zaključuje izvor.

Olivera Petrović Ristić se našla u najnovijoj kampanji Europola "Kriminal nema pol", u kojoj su prikazane najtraženije žene iz svih država Evrope. U kampanji "Kriminal nema pol" navedeno je da su žene podjednako sposobne da počine teška krivična dela kao i muškarci, te da se kriminalci oba pola traže zbog zločina kao što su ubistva, trgovina drogom, prevare, krađe i trgovine ljudima. Sve članice Europola, 21 država, izabrale su po jednog od svojih najtraženijih begunaca kao predstavnika ove kampanje, a "čast" Italije brani upravo ova surova državljanka Srbije. Svim beguncima maska pokriva lice, a korisnici sajta treba da pogode pol kriminalca, dok delovi maske postepeno nestaju. U četiri koraka, postepeno se otkriva i krivično delo zbog kojeg je taj begunac tražen.

Foto: eumostwanted.eu

Foto: eumostwanted.eu

Pre nego što korisnik sajta ugleda Oliverino lice, obavešten je da je optužena ubistvo 75-godišnjeg Karla Aldija, koji je nasilno pretučen dok je bio vezan i na kraju zadavljen. Navedeno je i zločin počinjen u pokušaju pljačke žrtve te da mu je Olivera Petrović Ristić, sa saučesnicima, ukrala novac i dragocenosti.

Pročitajte još: OPASNU Srpkinju traže svuda zbog ZVERSKOG UBISTVA italijanskog zlatara - 'FATALNA OLIVERA' se krije u SRBIJI!?

#Hapšenje

#Italija

#Zločin

'