AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom nakon otvaranja graničnog prelaza Kubekhaza - Rabe.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjim razvojem bilateralnih odnosa, čiji se uzlazni trend potvrđuje redovnim održavanjem zajedničkih sednica dveju vlada. Istaknuto je da je veoma važno očuvati dinamiku održavanja sednica dveju vlada koje šalju snažnu političku poruku, i potvrđuju visok stepen razumevanja i poverenja u odnosima dve države.

Foto: Tanjug/Darko Eker

Na sastanku je razgovarano i o Sporazumu o strateškom partnerstvu koji bi trebalo da bude potpisan na sledećoj sednici dveju vlada.

Foto: Tanjug/Darko Eker

Zajednički je ocenjeno da se sveukupna saradnja dve države kontinuirano unapređuje, kao i da su ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki od prioriteta u predstojećem periodu. Šef srpske diplomatije zahvalio je ministru Sijartu na njegovoj doslednoj podršci evropskim integracijama Srbije.

#Ivica Dačić

'