AKTUELNO

Mileva Martinov i Nenad Petrović primili u svoj dom prijateljicu Jelenu V. (28), koja je pobegla od oca silovatelja, pa je skoro dve godine zverski mučili i zarađivali na njoj.

Nenad Petrović (36) i njegova supruga Mileva Martinov (28), kojima je juče počelo suđenje zbog sumnje da su devet meseci Jelenu V. (29) držali zatočenu u svojoj kući u Velikom Polju kod Obrenovca, izjavili su pred Višim sudom u Beogradu da je žrtva "sve izmislila" jer je pod dejstvom "droge i alkohola želela da im napakosti".

Međutim, nisu mogli da objasne zbog čega je Jelenu V. policija 16. oktobra 2018, kada je upala u kuću pakla, zatekla kako spava na podu, pored furune, pokrivena jaknom.

Ovom bračnom paru na teret se stavlja i da su Jelenu terali da jede izmet, prosjači na Zemunskom keju i ima odnose sa muškarcima za novac.

Kako se navodi u optužnici, vezivali su je lancima da ne bi pobegla, brutalno je zlostavljali, a lekari su tokom pregleda konstatovali povrede na njenom telu, uključujući i "povrede nastale štipanjem" na polnom organu.

Prema nezvaničnim informacijama, Jelena V. boluje od karcinoma.

Sramna odbrana

Tokom iznošenja odbrane, Nenad Petrović i njegova supruga optužili su žrtvu da je "narkomanka i alkoholičarka, koja je sve izmislila".

- Nisam joj to uradila, znamo se od moje devete godine, igrale smo se kao deca, spavale jedna kod druge. Stavlja mi se na teret da sam je tukla, vezivala lancima, terala je da prosi, a ja nikada ne bih dozvolila da moja deca, a imamo ih četvoro, gledaju da tako nešto radim ženi koja to nije zaslužila. Nikada je ne bih terala da jede izmet - rekla je Milena, tvrdeći da nisu tačni ni navodi optužnice da su ženi uzimali novac od socijalne pomoći.

- Sama nam je davala pare da kupujemo u prodavnici jer je jela sa nama. Moja deca su je zvala "tetka" - tvrdila je ona, navodeći da je žrtvu "udarila samo jednom", i to zbog toga što joj je gurnula sina.

Njen suprug, pokušavajući da objasni da Jelenu V. u kući nisu držali mimo njene volje, rekao je da je ona sama dala njemu dokumenta na čuvanje jer se plašila da joj ih njihova deca ne unište. Tvrdio je i da je ona sama šetala po Obrenovcu, išla u prodavnicu i po vodu u blizini policijske stanice i da ih nije prijavila.

Hoće na slobodu

Na pitanje sudije da objasni zbog čega je ležala na podu kada je upala policija i čemu su služili lanci i katanac koje je policija fotografisala u kući, Petrović je odgovorio da ona nije želela da spava sa njihovom decom jer su je "zapi**vala".

- Spavala je na jorganu, ali ne znam zašto ga nema na slikama, mora da ga je policija sklonila. Lanac je služio za zatvaranje kuće - pokušao je da objasni optuženi.

Bračni par je juče od suda tražio da im ukine pritvor, "jer ne znaju šta im je sa četvoro dece", ali je veće odlučilo da ostanu iza rešetaka.

Nenad Petrović i njegova supruga izjavili su juče da je za sve što im se dogodilo kriv Nenadov rođeni brat, tvrdeći da ih je on lažno prijavio jer nisu hteli da mu daju 2.000 dinara za drogu.

- Jelena je stalno išla kod njega, pila je s njim, davao joj je drogu, a bili su i u vezi. On mrzi celu svoju familiju, i majku je tukao - optužila je bizarno devera Mileva.

Foto: Informer DN

Komšija koji je spasao robinju: Iz kuće su se čuli krici, dozivanje u pomoć

- Čuli su se krici, dozivanje u pomoć, lomljava i vika, a kada bih pokušao da Jeleni dam koru hleba kroz prozor, ona je drhtala i gutala krišom da Mileva i Nenad ne vide. Ako bi saznali, mene bi napadali. Jednom je čak pokušala da pobegne, ali ju je Nenad uhvatio za kosu i dovukao do kuće. Da nisam zvao policiju, Jelena bi do sada sasvim sigurno bila mrtva - ispričao je pre nekoliko meseci komšija koji je policiji prijavio Milevu i Nenada, nakon čega su policajci upali u kuću i pronašli nesrećnu Jelenu.

- Prvih pet ili šest meseci Mileva, Nenad i Jelena su se lepo slagali. Postepeno Mileva je postajala sve ljubomornija, počinjala je da maltretira Jelenu. Kada bi se Nenad suprotstavio, znao je da slomi vitrinu i baci televizor u raspravi nedozvoljavajući joj da tuče Jelenu, a Mileva bi pretila da će ga optužiti za zlostavljanje i ostaviti decu. Onda se i on pridružio maltretiranju. Najgore od svega je to što su deca sve posmatrala, najstariji među njima je dečak (10), a neretko su i oni bili zlostavljači. On joj je urinirao u usta - priča komšija.

Iživljavanje nad Jelenom je trajalo skoro dve godine. Nemoguće je izdvojiti šta je najbrutalnije što je doživela u kući užasa. Mileva ju je, kako objašnjava sagovornik, silovala metlom, čupala nokte kleštima, terala je da jede izmet... U momentima kada je uspevala da se iskrade iz kuće prepričavala je komšijama detalje moleći ih za pomoć.

Foto: Informer DN

- Dešavalo se da urniraju po hlebu i onda joj daju da jede. Spavala je na podu pored peći ili u hodniku često pokrivena samo jednom jaknom. Mileva ju je udarala pesnicama u rebra, a kada bi joj pozlilo polivala bi je vodom i nastavljala da je krvnički tuče. Jednom joj je isekla uvo, pa se inficiralo. Bilo je strašno to gledati. Kada je povredila nogu, Mileva je gazila po rani. Dovodili su ljude i primoravali je da ima odnose sa njima, a oni su od svakoga uzimali oko 1.000 dinara. Vezivali su joj i ruke i noge lancima. Ma ni pas ne bi trpeo to što je ona. Mileva nema dušu, ona je psihopata - ispričao je potreseno komšija.

Jelenin spasilac pozvao je policiju te noći između 17. i 18. oktobra, jer nije više mogao da gleda tu torturu. I sam je sa Nenadom više puta ulazio u konflikt pokušavajući da zaštiti nesrećnu ženu, a isto se dešavalo i kada je nastojao da sa njim razgovara o tome.

- Pričao mi je da gledam svoja posla i pretio da će mi smestiti ako ga prijavim, ali ja nisam mogao više da slušam i da gledam sve to. Pozvao sam policiju, da bi oni sa predstavnicima SBPOK-a upali u njihovu kuću oko tri sata iza ponoći. Čuli smo buku i videli nekoliko vozila. Policajci su zatekli Jelenu u lancima, uhapsili Nenada i Jelenu, a decu je ubrzo njegov brat odveo na sigurno. Srećan sam što se pakao konačno završio, jer ono što je Jelena preživela niko ne zaslužuje - zaključuje sagovornik.

#Pančevo

#Silovanje

'