AKTUELNO

Na mestu gde je izrešetan kontroverzni biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) pronađeno je 11 čaura kalibra 7,62, a istražitelji su uzeli i snimke sa sigurnosnih kamera koje pokrivaju mesto ubistva.

U međuvremenu, policija češlja i biznismenove kontakte, kretanje neposredno pre ubistva, ali i to da li je bio sa nekim u sukobu, kako bi se odgonetnuo mogući motiv likvidacije. Ni par dana posle ubistva nije jasno zbog čega je novosadski biznismen izrešetan u sačekuši, niti ko bi mogao biti nalogodavac ovog ubistva.

Dosadašnje informacije do kojih su istražitelji došli nisu dovoljne da se ova brutalna likvidacija rasvetli, zbog čega se sada proveravaju kontakti ili eventualni sukobi koje je biznismen imao. Evo kako je Amidža proveo poslednji dan pre nego što je likvidiran. Kobnog dana, oko podneva, Amidža je došao u hotel "Sajam" koji je u njegovom vlasništvu od 2005. godine. Zaposleni u hotelu su ispričali da ništa što se tog dana događalo nije moglo da ukaže da će samo nekoliko sati kasnije Amidža biti izrešetan rafalima iz puške.

- U nedelju oko podneva je bio u hotelu. Tu se našao sa prijateljem, s kojim je otišao na Novosadski sajam - ispričali su zaposleni u hotelu.

Foto: E-StockPetar Jovanović, Tanjug

Nekoliko sati kasnije, Amidža je, kao što to obično čini, otišao u kafić "Kampu" u kom se često nalazio sa prijateljima. Pretpostavlja se da je ubica duže vreme pratio svoju metu, jer je tačno znao detalje njegovog kretanja. Zatim je oko 21 sat Amidža izašao iz kafića i uputio se ka svom automobilu. Iz obližnjeg šumarka pojavio se napadač obučen u tamnu odeću, koji je sa udaljenosti od oko deset metara sasuo 11 hitaca u Amidžu. Prve informacije govore da je po biznismena bio koban metak koji ga je pogodio pravo u srce.

Pretpostavlja se i da je Amidža video svog napadača, kao i to da je pucač sa lica mesta pobegao automobilom, međutim ovi detalji još nisu zvanično potvrđeni. Nakon kiše metaka Amidža se srušio pored svog automobila. Gosti kafića ali i drugi prolaznici ispričali su kasnije da su pomislili da neko baca petarde, te da nisu previše obraćali pažnju. Međutim, zatekao ih je jeziv prizor - okrvavljeni biznismen ležao je na pločniku.

Nastala je sveopšta panika, a ubrzo je na lice mesta pristigao veliki broj policajaca. Prilazi Sremskoj Kamenici bili su blokirani satima, a policija je pregledala sve sumnjive automobile ne bi li pronašla napadača i oružje. Ipak, ništa nije urodilo plodom i za pucačem se i dalje traga. Postoje pretpostavke da se pritajio u nekom od štek-stanova u Sremskoj Kamenici. Usledilo je ispitivanje očevidaca, a policija je uzela i snimke sa nadzornih kamera u okolini. Kako se u blizini nalazi studentski dom koji je pokriven dvadesetčetvoročasovnim video-nadzorom, pretpostavlja se da je makar neka od njih zabeležila i napadača.

Foto: Pink.rs.

Prema nezvaničnim informacijama na snimcima se vidi kako Amidža izlazi iz lokala i otključava svoj automobil. Verovatno u tom trenutku, koristeći Amidžinu nepažnju, iz obližnje šumarka je izašao napadač i zapucao.Posebno čudno u ovom slučaju je to što ubistvo podseća na klasične dobro isplanirane mafijaške sačekuše iako Amidža nije imao policijski dosije, a svi poslovi kojima se bavio su bili u legalnim tokovima - ubica je znao njegove navike, pucao je iz automatskog oružja sa nepristupačne lokacije, ispalio veliki broj hitaca kako bi se uverio da je posao do kraja obavljen, a zatim nestao.

Mežutim, to što nije imao dosije ne znači da eventualno nije imao udela u nekim mutnim radnjama. Stariji Novosađani se sećaju da je još devedesetih godina uživao u društvu svih poznatijih kriminalaca Novog Sada, te da se obogatio baš u vremenu kada je srpsko podzemlje doživelo usijanje, navodno radeći sa naftom. Posle njegovog ubistva mnogi su se prisetili i da je bio blizak sa Markom Miloševićem.Uprkos tome što nije imao kriminalni dosije, Amidža je bio u sukobu sa zakonom zbog svog bahatog ponašanja.

Pročitajte još: Detalj iz istrage otkriva da je Amdižić strahovao za svoju bezbednost - ZNAO JE DA MU SPREMAJU LIKVIDACIJU

#Ubistvo

'