AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je danas da su kosovskometohijski Albanci još jednom pokazali koliko je njihovo poimanje sveta udaljeno od onoga što je civilizacijski minimum u smislu pristojnosti, kulture i normalnog ponašanja u 21. veku.

- Ceo svet danas može da vidi da su vlasti u Prištini poslale specijalce sa dugim cevima na sportiste, fudbalere Crvene zvezde, koji su, uz saglasnost FIFA i UEFA, dakle i svetske i evropske kuće fudbala, krenuli put Severne Mitrovice da odigraju fudbalsku utakmicu! - saopštio je Jovanov.

On kaže da ne postoji delo, ma kako ono gnusno bilo, koje nisu u stanju da učine u svojoj ludačkoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko.

Njima je, ističe Jovanov, i sport koji je za civilizovan svet most među ljudima i narodima, povod da pošalju svoje teroriste presvučene u policijske uniforme da prave incidente i maltretiraju igrače, samo zato što igraju za Crvenu zvezdu, koja je srpski klub.

Jasno je, navodi funkcioner SNS, da su albanski lideri u Prištini svoju frustraciju i bes, izazvane briljantnom pobedom Srpske liste na nedeljnim izborima, rešili da leče maltretiranjem fudbalera, navijača i članova uprave Crvene zvezde.

- Isto tako je jasno da je krajnje vreme da ove ljude, za koje pravila, odluke, zakoni, reč, obećanje, potpis... ne znače ništa, oni koji su im omogućili da se ovako ponašaju, konačno dovedu u red, ne bi li njihovo čedo, najzad, prestalo da se ponaša kao raspušteni razmaženi siledžija - zaključio je Jovanov.

#Milenko Jovanov

'