AKTUELNO

Danas pretežno sunčano, temperatura do 22 stepena.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano sa temperaturom malo nižom od prosečnih vrednosti, od 17 do 22 stepena, saopštio je RHMZ.

Jutro će biti hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazom, a na planinama sa slabim mrazom. Vetar će biti slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni, a najniža temperatura će se kretati od 2 do 10 stepeni.

Od početka naredne sedmice osetniji porast jutarnjih i dnevnih temperatura, a uz promenljivu oblačnost mestimično se očekuje i kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak.

U Beogradu će jutro biti hladno, na širem području grada sa slabim prizemnim mrazom. U toku dana će biti pretežno sunčano sa temperaturom malo ispod prosecnih vrednosti, do 19 stepeni.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, a najniža temperatura od 4 do 8 stepeni..

Do kraja sedmice jutro će biti hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazom, u toku dana pretežno sunčano, u subotu sa temperaturom malo ispod prosečnih vrednosti, a u nedelju malo toplije.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 20.09.2019. - PETAK

Očekuje se nešto povoljnija biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Nervno labilne osobe i cerebrovaskularni bolesnici mogu osetiti izražene tegobe tokom dana. Kod osetljivih osoba mogući su glavobolja i pospanost. Neophodan je povećan oprez u saobraćaju.

#Vremenska prognoza

'