AKTUELNO

Doktor Tatjana Jocović, akademik Srpske razvojne akademije, istraživač iz psihoneuroimunologije i lekar konvencionalne medicine, danas je potpisujući pristupnicu zvanično postala član Srpske Desnice. Ukazom predsednika Miše Vacića, dr Jocović je postala predsednik Saveta za zdravlje, porodicu i borbu protiv bele kuge.

- Izuzetno sam ponosan što je dr Tatjana Jocović, kao istaknuti naučni radnik postala deo naše porodice. S tim da moram iskanuti da je Tatjana majka četvoro dece, ali i supruga i kćerka, palih boraca, vojnika koji su položili svoje živote braneći Republiku Srpsku. Ona je jedna izuzetno hrabra žena, sa svim neophodnim osobinama da uspešno vodi naš Savet za zdravlje, porodicu i borbu protiv bele kuge - rekao je Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice.

On je naglasio da će se Savet baviti očuvanjem i promocijom tradicionalnih porodičnih vrednosti, unapređenjem kvaliteta života kao unapređenje društvenog i nacionalnog identiteta, a samim time će se pozitivno uticati na odrastanje i formiranje zdravih i stabilnih ljudi.

Doktor Tatjana Jocović je istakla da je sa velikim zadovoljstvom pristupila Srpskoj Desnici, prepoznajući u njenom lideru i programu, sve ono za šta se i privatno zalaže, te da je podrška bila logičan sled okolnosti. Takođe, dr Jocović kaže da je spremno dočekala novu funkciju, i da će kao predsednik saveta odmah krenuti sa radom.

- Borba protiv bele kuge, podrška mnogodetnim porodicama je osnov našeg Programa, i Srpska Desnica želi da pokaže poštovanje prema svima koji imaju troje i više dece, da se omoguće privilegije i povlastice, a kroz jačanje ekonomije, što je takođe deo Programa Srpske Desnice, sigurna sam da ćemo doprineti da se mladi odluče na rađanje dvoje, troje ili više dece, jer su našoj Srbiji potrebne baš takve porodice - rekla je dr Jocović.

Dr Tatjana Jocović je dugogodišnji istraživač i inovator na polju psihosomatske medicine, psihoneuroimunologije, antropo- sociologije, lajf stajl terapeut, autor prvog srpskog bestselera u oblasti duhovnosti i psihoneuroimunologije, knjige koja zauzima značajno mesto u Muzeju srpske medicine SLD u Beogradu.

Član je Intersekcijskog Odbora za zdravstveni menadžment Srpskog lekarskog društva u Beogradu više od 10 godina. Na srpskoj medijskoj sceni prisutna je duže vreme, a neki od časopisa koji redovno objavljuju njene tekstove i analize su „Svedok'', „Geopolitika'', „Dilema'', „U zdravom telu'', časopis za majke i bebe '' Ju mama'', ako i mnogi drugi.

Odlukom Skupštine Srpske razvojne akademije pre godinu i po dana, dobila je i zvanje akademika. ‘’Kroz rad u Odboru za zdravstveni menadžment Srpskog lekarskog društva u Beogradu, upravo je radila za dobrobit pacijenata i radi njihovog efikasnijeg lečenja, jer smatramo da je ona jedan od primera životnog rada i karijere podređenoj očuvanju zdravlja nacije.", istaknuto je tom prilikom.

#Srpska Desnica

'