AKTUELNO

Glavni urbanista Marko Stojčić ocenio je danas da činjenica da su gradski čelnici brzo reagovali na primedbe građana vezane za Trg republike i to što su izvođaču radova naložili da ih u najkraćem roku otklone, pokazuje zrelost društva.

- Jutros su vanrednim obilaskom Trga ustanovljeni određeni propusti u projektu i izvođenju, zato je Štrabag dobio jasan nalog da krene u rekonstrukciju. Time smo pokazali da smo kao društsvo sve zreliji i zreliji i da brzo reagujemo na inicijative građana - rekao je Stojčić za Tanjug i dodao da ti radovi neće ništa koštati jer su greška izvođača.

Prema njegovim rečima, izvođaču radova je naloženo da okrene postavljene kocke da bi gornja površina bila ravna a prostor bio dostupan za sve - uključujucihi i bicikiliste i motocikliste i osobe sa invaliditetom, rekao je Stojčić i dodao da bi svi radovi, uljučujući i obeležavanje biciklističkih traka trebalo da budu gotovi za mesec i po.

Gradski urbanista je rekao da su tim nalogom datim izvođaču radova uvažene pritužbe građana i iskrene preporuke Udruženja biciklista koje je jasno stavio do znanja da bicikli i motocikl tuda ne mogu da se kreću na bezbedan načicn.

Urbanista je naveo da će, kako se radovi budu odvijali, za saobraćaj biti zatvarana jedna traka, i da će, kako bi se izbegle saobraćajne gužve, brinuti policija.

#Trg republike

'