AKTUELNO

Kako Pink saznaje žrtva i jedna od nasilnica idu u isto odeljenje i pohađaju prvi razred srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilnica iz srednje škole sa Zvezdare.

U beogradskom naselju Barajevo 11. septebra dve devojčice šamarale su i zlostavljale vršnjakinju. Prema pisanju medija, ovaj slučaj dobiće i zakonski epilog.

Pink je posetio školu čije su učenice učestvovale u incidentu. Tuča, koja se dogodila u školskom dvorištu nedaleko od Srednje škole u Barajevu, snimljena je mobilnim telefonom. Na snimku se vidi kao dve devojčice vrše fizičko nasilje nad vršnjakinjom.

Dve devojčice (15) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenicno šamare. Za sve to vreme druga deca se smeju, pa cak i nasilnice same pokazuju osmehe.

Foto: Printscreen Youtube

Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su u školskom dvorištu OŠ "Knez Sima Marković" šamarale i fizički maltretirale A. M. (15), saznaju "Novosti".

Snimak na kojem se vide dve učenice (15) u dvorištu osnovne škole u Barajevu tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, dok se za to vreme druga deca smeju, pojavio se na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu lupka žrtvu po glavi i preti joj da će “proći trista puta gore” ako sve ispriča njenoj majci. Druga devojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala deca dobacuju psovke.

Direktor škole Dobrivoje Jelić rekao je za medije rekao da su preduzeti svi neophodni koraci da učenice - zlostavljači budu adekvatno sankcionisane.

- Devojčice su učenice prvog razreda srednje škole. Od ranije su u sukobu, netrpeljivost i razmirice su ispoljavale i na društvenm mrežama, a sve je eskaliralo 11. septembra tokom velikog odmora - rekao je Jelić.

- Odmah je obaveštena policija, incident je prijavljen i inspekciji Ministarstva prosvete. Protiv dve devojčice je pokrenut i disciplinski postupak i uskoro će se znati kakvi će koraci biti pokrenuti protiv vinovnica incidenta.

#Vršnjačko nasilje

'