AKTUELNO

Odluka Grada Beograda da se kocke na kolovozu oko nedavno renoviranog Trga republike zamene i prilagode svim vidovima javnog transporta je apsolutno opravdana, kažu u Institutu za puteve Beograda i očekuju da će izvođač radova to učiniti u datom roku.

- Nakon rekonstrukcije, Trg republike je u ambijentalnom, urbanom i svakom drugom smislu postao vrlo reprezentativan deo našeg glavnog grada. Ipak, postoji jedan segment o kojem izvođač i oni koji su se bavili projektom nisu vodili računa, a to je da uslovi učešća u saobraćaju moraju da budu pođednako valjani za sve učesnike - rekao je za Tanjug Nenad Tomić iz Instituta za puteve Beograda.

Naveo je da teškoće prilikom vožnje i prolaska imaju biciklisti, motociklisti i osobe sa invaliditetom čime, dodao je, može da bude ugrožena ne samo njihova, nego i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

- Zbog toga je odluka Grada Beograda, a nakon vanredne inspekcije i naloga zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, apsolutno opravdana - dodao je on.

Iz Instituta porucuju da investitor ima pravo reklamacije, ukoliko se pokaže da iz nekog razloga nije zadovoljan radovima, te da Grad s pravom koristi ovu mogućnost.

Takođe, izražavaju očekivanje da će izvođač radova u realno datom roku prilagoditi ulice oko Trga republike svim učesnicima u saobraćaju.

Zamenik gradonačelnika bio je jutros u vanrednoj inspekciji na nedavno renoviranom Trgu Republike i razgovarao sa izvođačima radova kojima je dao rok od 35 do 40 dana da preslože kocke na kolovozu oko trga jer je, kako je obrazložio, napravljen propust i nisu postavljene ravnomerno, zbog čega kolovoz nije funkcionalan za sve građane.

#Trg republike

'