AKTUELNO

Budite oprezni! Meta su svi korisnici Interneta!

Građani Srbije moraju da budu oprezni i da ne nasedaju na lažne mejlove, nagradne igre i akcije, koje bi uskoro mogle da se pojave i u našoj zemlji.

Cilj ovih prevara je da se prikupe lični podaci kupaca ili podaci sa bankovnih kartica.

U zemljama u komšiluku se lažne nagradne igre i akcije već pojavile.

Građanima je savetovano da ne otvaraju određene mejlove, a posebno da na iste ne odgovaraju i ne šalju lične podatke organizatorima navodne nagradne igre, i da ne popunjavaju anketu.

Dve kompanije u Hrvatskoj su se obratile javosti zbog ovog problema i saopštile da ne sprovode nikakve nagradne igre i ne dele kupone i besplatne karte, dok je jedna banka upozorila klijente da ne otvaraju određene mejlove.

Foto: Pixabay.com

Jedna avio kompanija je istakla da ne sprovodi nagradnu igru ili anketu na stranici niti poklanja nagradne karte.

Sa sličnim problemom se suočio i jedan trgovinski lanac, koji je zamoli kupce da ne šalju lične podatke organizatorima navodne nagradne igre, i da ne popunjavaju anketu.

Ta kompanije je navodno povodom rođendana ponudila kupcima nagradne kupone, ali se na društvenim mrežama može videti da su ti kuponi lažni.

Banka se pak suočila se sa drugačijim prblemom, pa je na svom sajtu upozorila klijente da ne otvaraju mejlove sa naslovom "swift potvrdni dokument o deviznoj transakciji" i koji imaju potencijalno maliciozan sadržaj.

Banka ističe da nije poslala navedene mejlove i moli klijente da ih ne otvaraju.

#Srbija

'