AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da popravka kolovoza oko Trga Republike građane neće koštati ni dinar jer se Grad zaštitio grancijama i izvođač je dužan da u svom trošku izvede svaku popravku u naredne tre godine.

- Mi smo odgovorna vlast koja se zaštitila garancijama. Ne samo da građane ovi neće ništa više koštati, nego ćemo imati tri godine garanciju da sve što se desi na Trgu, izvođač mora da popravi o svom trošku – istakao je Vesić.

Gradska vlast je, dodao je on, odgovorna prema građanima, jer Trg plaćen njihovim parama.

- Mi nismo Dragan Đilas koji plati 39 miliona evra dodatne radove na mostu, nismo Dragan Đoilas koji namesti firmi da završe ranije posao, da otvori Most na Adi usred izbone kampanje i onda ih još časti 14 miliona evra – naglasio je Vesić.

On je podvukao da će izvođači morati da urade posao kako treba. - Rekao sam im da ću ih 50 puta vraćati za svaku kocku koja ne valja. Bio sam besan kada sam video da nisu uradili posao kako treba – dodao je Vesić i podsetio da je na Trg Republike otišao kako bi proverio primedbe građana koji su se žalili da kolovoz ima dosta neravnina i da ne odgovara svim kategorijama stanovništva.

On je istakao da je Beograd dobio jedan od najlepših trgova i mnoge evropske prestonice nam zavide na tome.

- Taj posao je urađen perfektno, mi pričamo o kolovozu oko Trga, odnosno o kockama koje su postavljene. Oni koji su projektovali i izvodili radove nisu razmišljali o tome da u ovom gradu postoji još neko osim automobilista – rekao je Vesić.

Kako je istakao zahtevao je od izvođača da preslože sve kocke i dobili su rok od 35 do 40 dana da taj posao obave.

- Ima da urade u tom roku! Imao sam sastanak sa njima, rekao sam im radićete noću, u bilo koje doba dana, nećete zaustavljati saobraćaj, saobraćaj ima da ide preko Trga, radićete parcijalno i imate taj rok da završite posao – dodao je Vesić.

#Goran Vesić

'