AKTUELNO

Nikola Tesla je Srbin koji je svim delima zadužio ceo svet, ističu sagovornici Pink, koji smatraju da nam balkanske novokomponovane nacije ne otimaju samo jezik ili naše slavne ličnosti.

Istoričar Saša Adamović ističe da je Tesla Srbin i pripada srpskom narodu.

Kako je dodao, Tesla je naparvio karijeru u Americi jer je u to vreme to bila jedini država koja je svojim resursima mogla da stvori uslove da realizuje sve svoje pronalaske i da postigne ono što je postigao.

Foto: TV Pink Printscreen

Adamović je naglasio da je Tesla uz Đokovića najprepoznatljivije ime su SAD.

- Očito je da je nekome potrebno da se kiti tuđim perjem, nije samo Tesla u pitanju. Balkanske novokomponovane nacije napravljenje preko društvenog inžinjeringa ne otimaju nam samo jezik ili naše slavne ličnosti, već su počeli da udaraju po našoj kulturi, po tradiciji i žele da nam otmu kulturno nasleđe – istakao je Adamović.

Istoričar umetnosti Nikola Kusovac takođe tvrdi da je Tesla naš i objašnjava da je njegova supruga po ženskoj liniji u srodstvu sa Teslom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mogu da tvrdim, mada nisam genetičar da je Tesla povukao na majku Georginu ili Đuku kako su je zvali, da je njene gene preuzeo. Kod moje ćerke se pojavljuju isti simptomi, sindrom iste bolesti koju je imao Telsa. On je imao hondrome koji su kacificirali u mladosti, mada mogu biti itekako opasni, jer mogu da se prošire po celom organizmu – naveo je Kusovac.

Kako je dodao, on ne spada u red onih koji se jede što drugi svojataju Teslu.

- Iskusio sam na nekim drugim primerima da ne treba biti uskogrud. Toliko ga svojataju da to znači da je vrlo vredan. To što ga svojataju samo mu diže cenu, a njima skida. On je po delu svetski – svojim delima je zadužio ceo svet – istakao je Kusovac.

#Nikola Tesla

'