AKTUELNO

Pratite UŽIVO na Pink.rs posetu predsednika Češke Beogradu.

Predsedniku Češke Milošu Zemanu danas je u holu Palate Srbija priređen svečani doček uz počasnu gardu i crveni tepih i intoniranje himni posle kojih se češki predsednik poklonio zastavi Srbije.

Zeman se nalazi u trodnevnoj poseti Beogradu, tokom koje će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić a govoriće i na Srpsko-češkom poslovnom forumu.

Foto: Predsedništvo Srbije

Očekuje se da će teme sastanka dva predsednika biti, pre svega, ekonomska saradnja i Kosovo. Vučić i Zeman su juče položili venac na Spomenik braniocima Beograda u Prvom svetskom ratu. Sa češkim predsednikom je u Srbiju došlo i skoro 50 privrednika i četiri ministra.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Podsetimo, predsednik Češke Miloš Zeman juče je doputovao u posetu Beogradu, a zvanični razgovori dvojice predsednika i delegacija planirani su za danas, kao i potpisivanje bilateralnih sporazuma, te Srpsko-češki poslovni forum.

Nakon tet-a-tet sastanka Vučića i Zemana uslediće plenarni sastanak delegacija dve zemlje, a posle potpisivanja bilateralnih sporazuma planom posete predviđene su izjave za medije dvojice predsednika.

Foto: Predsedništvo Srbije

Na Forumu će osim Aleksandra Vučića i Miloša Zemana učestvovati i čelni ljudi dve privredne komore Marko Čadež i Vladimir Dlouhi.

Zemana je juče na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Srbije, koji je na Instagram nalogu ''budućnostsrbija'' uz fotografiju s dočeka napisao da su odnosi između Srbije i Češke danas na najvišem nivou.

Vučić i Zeman juče su položili vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 na Novom groblju.

#Aleksandar Vučić

#Miloš Zeman

'