AKTUELNO

Vreme u Srbiji danas će biti oblačno, mestimično s kišom, osim na severu zemlje i u Negotnskoj krajini gde će biti sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, sa najnižom dnevnom temparaturom od 14 stepeni.

Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša dnevna od 23 do 29 stepeni.

Beograd ujutru očekuje oblačno vreme a kasnije tokom dana razvedravanje. Temperatura od 16 do 24 stepena.

U petak se očekuje promenljivo vreme a od subote sunčano uz otopljavanje i temperature preko 30 stepeni.

Meteorolog Slobodan Sovilj dodao je  da će u ostalim krajevima biti povremeno kiše i kratkotrajnih pljuskova, bez grmljavinskih nepogoda.

Porast temperature očekuje se tokom predstojećeg vikenda i početkom sledeće sedmice, dodao je on.

- Temperatura će biti bez bitnije promene. Porast temeprature očekujemo najpre u subotu kada će biti malo toplije sa maksimalnom temperaturom između 26 i 29 stepeni, a osetniji porast temperature očekujemo u nedelju i početkom sledeće sedmice - dodao je Sovilj.

Kaže da se danas, nakon oblačnog jutra, na severu zemlje očekuje pretežno sunčan dan, dok će u ostalim krajevima i dalje biti oblačnosti, te da će tek popodne i uveče doći do postepenog razvedravanja.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 15. avgust 2019:

Nešto povolјnije biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama i dalje se savetuje oprez. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolјa i poremećaj sna.

#Vremenska prognoza

'