AKTUELNO

Muškarac je suprugu dva puta prijavljivao za nasilje u porodici.

Prijavio suprugu da ga je prebila, pa molio sudiju da je ne šalje na robiju! Ovo je samo jedna od priča iz Prekršajnog suda u Nišu, u kojoj je glavni akter bio muškarac koji je suprugu dva puta prijavljivao za nasilje u porodici, zbog čega je osuđena na dva meseca zatvora, ali se zlostavljani muž iznenada predomislio i kumio sudiju da je ne šalje iz brave!

- Čovek je prijavio nasilje u porodici, pa je intervenisala policija, koja je upozorila suprugu i naredila joj da napusti stan. Međutim, supruga je sutradan ponovo došla na vrata. Nišlija je ponovo pozvao policiju u pomoć, pa je žena privedena kod sudije i izrečena joj je zatvorska kazna do 60 dana. Ali to nije bio kraj drame.

U Prekršajnom sudu se ubrzo obreo suprug kažnjene žene zajedno sa malom decom, ali i sa čudnim zahtevom. On je stvarno imao probleme sa ženom i prijavljivao je nasilje u dva navrata, ali treći put je imao sasvim suprotan zahtev. Molio je sudiju: „Aman, pomažite da supruga ne ide u zatvor! Vidite da imamo troje male dece.

Šta ću ja da radim s decom kad je ona u zatvoru?! Pustite je, oprostite joj nekako“, zavapio je čovek s ulaza. Međutim, uprkos dobroj volji, nisu uspeli u tome da suprugu spasu od zatvora jer je već bila poslata na izdržavanje kazne i ostala je u zatvoru - zabeleženo je u spisima niškog suda.

U Prekršajnom sudu, Nišlije su zastupljene sa oko šest odsto. Činjenica je da kao izvršioci nasilja prednjače muškarci, ali ima i slučajeva da su žene te koje su nasilne. Prema sadašnjoj situaciji, Nišlije se ne mogu kvalifikovati kao nasilnici, niti kao učestali prekršioci.

#Niš

#Porodično nasilje

'