AKTUELNO

Član predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović poručio je da nikada u životu ne bi dao izjavu za medije kao što su N1 televizija, Danas i njima slični, koju bi oni zloupotrebili protiv SNS i Aleksandra Vučića.

- O vama mislim sve najgore i nikada u životu ne bih protiv moje stranke bilo šta uradio, a da bi lopuže poput Jeremića i Đilasa mogle da trljaju ruke. Ne pada mi na pamet. Vas sve zajedno sa gađenjem odbijam i protiv vas ću se boriti dok sam živ, jer sistem koji vi zagovarate je nešto najgore – rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, pojava o kojoj je govorio je postojala u svakoj stranci koja je bila na vlasti i postojaće na žalost.

- Suština je da se mi ne pretvorimo u ono što ste vi. Vi da dođete na vlast – pa vi bi bili još gori jer ste se pokazali dok ste bili. Vi ste uveli taj princip da je politika ku*va i da bi svi trebalo da se ku*vamo u njoj, da nemamo nikakve ideje, da možemo da radimo šta hoćemo, da politiku koristimo za lične benefite, vi ste tvorci toga i ja kada sam rekao da postoji to u SNS ja sam to rekao zato što svoju stranku beskrajno volim i želim da se toga otarasim, a ne da bi se vi sladili jer vi ste poslednji koji imate pravo da prigovorite i tražite da vam ja dam izjavu samo iz jednog jedinog razloga, a to je da bi pljuvali po Vučiću i SNS, a ja to neću uraditi nikada – podvukao je Đukanović.

Kako je rekao, da mu postave izbor da ga streljaju ili da da izjavu za N1 pristao bi da ga streljaju.

- Ja se u svojoj stranci borim da upravo taj sistem nikada ne zavlada i to je moje pravo. Za razliku od vas koji dovodite besmislene analitičare. Slušam onog Cvejtina Milivojevića koji kaže da je meni Vučić rekao da suspendujem svoje aktivnosti. Ništa meni Vučić nije rekao, niti sam se čak konsultovao, nikada me u životu Vučić nije pozvao da mi kaže ovako ili onako nešto pričaj. Nikada. Spreman sam čak i na svaku vrstu sankcije i odgovornosti u SNS ako smatraju da bi trebalo da snosim jer sam rekao nešto što me duboko boli. Uradio bih to ponovo – istakao je Đukanović.

Foto: TV Pink Printscreen

To bi, dodao je, ponovio ne da bi se neko sladio, nego da se poboljšala stranka i nešto promenilo na našoj političkoj sceni.

- Politika je delatnost u kojoj radimo za građane. U njihovom interesu. Politika je delatnost časna i poštena i ne mora da bude ono što ste vi uveli – prostitucija. A vi samo dovodite takve analitičare koji će pričati da mi je neko nešto naredio zato što njima nekoma naređuje šta će da govore. Oni su navikli da žive pod nečijom naredbom. Navikli su da imaju tutora. SNS je najbolja stranka jer ima pluralizam mišljenja. Svako može da iznese svoj stav, za razliku od vas može neko i da misli. Vi to nemate. Vama stavove pišu u američkoj ili britanskoj ambasadi- zaključio je Đukanović.

On je podvukao da nikada u životu ne bi pristao da uradi nešto što bi naštetilo ili stranci ili Vučiću.

- Ja sam čovek koji drži do principa. Pozdravljam vas i nemojte više da se trudite da tražite izjavu. Živ vam neću dati izjavu – naveo je Đukanović u snimku koji je objavio na svom jutjub kanalu.

#Vladimir Đukanović

'