separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Vučić čestitao Ursuli fon der Lajen na izboru za predsednicu Evropske komisije


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranoj predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, u kojoj joj, između ostalog, želi uspeh u radu i kaže:


- Izbor na ovu važnu dužnost svedoči o velikom poverenju, koje je ukazano koliko Vašem iskustvu, toliko i idejama da odgovorite na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava. Uveren sam da ćete na najbolji način braniti interese Evropske unije i promovisati njene univerzalne vrednosti. Nadam se da ćete, radeći na tome da ujedinjena Evropa postane još bolje mesto za život, podržavati i nas, koji želimo da postanemo njen deo.

Članstvo u EU je strateški cilj Srbije i, kao zemlja kandidat, uvek će biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, postojanje evropske perspektive predstavlja podsticaj našim naporima da Srbija bude uređena i uspešna zemlja.

U isto vreme, Srbija će, vodeći politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak. To je pokazala i time što je, u potrazi za kompromisnim rešenjem za pitanje Kosova i Metohije, realno i hrabro pristupila dijalogu sa Prištinom, uz posredovanje Evropske unije.

Nadam se da će, tokom vašeg mandata, uz kritiku, pomoć i podršku, kao i adekvatnim vrednovanjem naših političkih i ekonomskih reformi, Srbija postati zemlja koju će Evropska unija rado videti kao svog ravnopravnog člana - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti