AKTUELNO

'Srpstvo sve i svuda', i 'Prosvetom ka slobodi' bila je nekadašnja parola srpske omladine u Novom Sadu, a od juče, ta parola je ponovo zaživela, otvaranjem novog odbora organizacije 'Stub' na dva mesta u Vojvodini - Novom Sadu i Lovćencu, saopšteno je iz te organizacije.

Predsednik organizacije 'Stub' Lav Gligorije Pajkić obratio se mladima u prepunoj sali jednog novosadskog hotela.

-Podržavajući politiku, ideologiju i rad Aleksandra Vučića, Organizacija 'Stub' zalagaće se da mladi dobiju veće prioritete i povlastice, kada je u pitanju preduzetništvo i zapošljavanje mladih - rekao je Pajkić.

-Mladima treba omogućiti da lakše dođu do prakse i da im se na taj način, pruži mogućnost da steknu iskustvo, koje će im omogućiti lakše dobijanje posla, što će sprečiti odlazak mladih iz zemlje - dodao je Pajkić.

Foto: Pink.rs/Lav Pajkić

Skupu se obratio i Vanja Vučenović, bivši pomoćnik gradonačelnika Novog Sada i istoričar Nemanja Starović, koji su u svom govoru dali nacionalnu i kulturološku podršku mladima u organizaciji 'Stub'.

Jednoglasnom odlukom dogovoreno je da će na teritoriji Vojvodine organizaciju 'Stub' voditi Mihailo Janjić, dok u Lovćencu Aleksa Giljan, koji se priključio organizaciji sa svojom organizacijom.

Organizacija 'Stub' nastavlja i dalje sa svojim radom, šireći patriotizam, kulturalizam i nacionalnu svest, za bolju budućnost mladih u Srbiji.

#Lav Pajkić

'