AKTUELNO

Dosta mesta na Kasandri u Grčkoj dobila su vodu i struju tokom dana, dok se u nekim normalizacija očekuje tokom večeri, objavljeno je na fejsbuk stranici Grčka info.

Očekuje se da će stići i u Neos Marmaras uskoro, a turisti javljaju da stuja stiže i nestaje u intervalima od nekoliko minuta. Naši ljudi koji letuju u ovom mestu javljaju da se na planini pojavio manji požar i da se očekuje da će nakon lokalizacije i sanacije ovog problema doći i struja.

U Pefkohoriju je još uvek bez vode i struje, a u Polihronu je oko 14.30 došla struja, ali ne i voda. Pre četiri sata objavljeno je da komunalne službe čine sve da se boravak u tom mestu sasvim normalizuje, kao i da je more lepo i čisto, da su plaže pune...

Turisti javljaju da 3G i 4G internet vezu imaju na ulasku u mesto, a kasnije se signal gubi i veoma je nestabilan. Poručuju da ukoliko neko ne može da stupi u kontakt sa rodbinom da je to zbog lošeg signala ali i toga što su zbog nestanka struje mnogima ispražnjene baterije na telefonima.

U grupi Live from Greece objavljeno je da struje ima svuda na Kasandri do Pefkohorija u kome se očekuje da će stići uskoro. Jedini izuzetak je deo oko hotela Aegean Melathron, Forest Park i Palladium koji imaju drugi vod. Tako je i sa zapadne strane do Posidija, uključujući i to mesto.

Voda pomalo dolazi, a kad struja bude pod punim naponom stići će i voda. U ovom mestu nema drugih problema, vreme je lepo i sunčano, a plaže pune, pišu turistički vodiči u toj grupi.

Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je sinoć da se situacija stišava, a da se plaže posle oluje sređuju. Kako objašnjava, proglašena je vanredna situacija, a ne vanredno stanje, što je velika razlika.

To znači da je njeno trajanje ograničeno i da se dogodilo zbog više sile. U snažnom nevremenu na Halkidikiju, veoma popularnom među turistima, a koje se dogodilo u utorak uveče nastradalo je sedam osoba, a više od 100 je povređeno.

#Grčka

'