AKTUELNO

Potpredsednik beogradskog odbora SNS Milosav Miličković poručio je danas Nikoli Jovanoviću i Marku Bastaću da bi, umesto što pokušavaju narodu da "bace prašinu u oči", trebalo prvo svog šefa Dragana Đilasa da pitaju kako je od ulaska u politiku uvećao svoje bogatstvo na 25 miliona evra.

Povodom navoda Nikole Jovanovića da je gradilište u Ulici kneza Višeslava 59 u Rakovici divlje, da zahvata i deo opštinske parcele i onemogućava proširivanje te ulice što direktno ugrožava bezbednost građana, Miličković odgovara da je građevinska inspekcija donela rešenje o zatvaranju tog gradilišta i da je protiv investitora bespravno izvedenih radova podneta krivična prijava.

Miličković je, piše u saopštenju beogradskog odbora SNS, naveo da se iz dana u dan pokazuje da Jovanović i Bastać "spinovanjem i lažnim pričama" pokušavaju da skrenu temu sa pitanja kako se Đilas obogatio.

On je rekao da je notorna laž da je Đilas bogatstvo stekao u Češkoj jer, dodao je, činjenice pokazuju da dve od tri njegove firme nisu imale nikakav promet.

Naveo je da je Đilas 2004. godine, kada je ušao u politiku, prijavio 74.000, ženinu kuću na Dedinju i polovni auto, a danas, 2019. godine, prijavljuje 25 miliona evra.

- Nikakve izmišljene afere ne mogu da nas spreče da insistiramo na odgovoru i da Đilas objasni kako je od lošeg direktora tri češke firme 'Krokus', 'Linea' i 'MD Internacional', koje su zaradile tričavih 74.000 evra, postao najbogatiji čovek u ovom delu Evrope čija prijavljena imovina vredi 25 miliona evra - zaključio je Miličković.

#Milosav Miličković

#SNS

'