AKTUELNO

Dekica kojeg su napali Đilasovi huligani, predvođeni predsednikom opštine Stari Grad Markom Bastaćem, rekao je policiji nakon incidenta da je samo želeo da se zaštiti u samoodbrani, jer se uplašio kada su ga dvojica momaka pojurila, napala i vređala.

Kako saznajemo, stariji Beograđanin Strahinja R. (68), dao je izjavu u policiji u kojoj je detaljno opisao šta se dešavalo u blizini Trga republike i kako ga je Marko Dragoslavić, član Opštinskog odbora Jeremićeve Narodne stranke na Zvezdari, psovao i vređao.

Kako ističe naš izvor, dekica je u policiji ispričao da je išao na prevoz ka liniji broj 26 i kada je prolazio pored Narodnog pozorišta video je Simu Spasića i čuo kako govori megafonom „Sramota je šta rade zbog žrtava na Kosovu“.

- Rekao je da je prišao Spasiću, potapšao ga po ramenu, i rekao da je potpuno u pravu. Naglasio je da je tada primetio da ga neki dečko snima telefonom. Upitao ga je zašto to radi, na šta on nije hteo da odgovori. Drugi momak koji je bio sa njim u društvu i koji ga je, kako kaže isto snimao, odgovorio mu je „Zašto da te ne snima“ - ističe naš izvor.

On objašnjava da je dekica isprišao da su nakon toga su počeli da ga vređaju, a kada su krenuli za njim ka Francuskoj ulici, okrenuo se, jer se uplašio da će ga povrediti.

- Dekica je naglasio da nije imao nameru nikoga da povredi i da je sve bilo u samoodbrani, jer su dvojica momaka krenuli da ga jure i da ga vređaju. Zato se uplašio, postavio ruku kako bi se zaštitio i tada je odgurnuo jednog napadača od sebe, nakon čega je on pao na ogradu - navodi naš izvor.

#Deda

#Napad

#SZS

'