AKTUELNO

Projekat beogradske gondole značajno će doprineti rastu prihoda od turizma i predstavljaće novi vid ekološkog transporta kojim će se olakšati prelazak turista i građana Beograda sa jedne strane reke Save na drugu, izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je u četvrtak uveče rekao da će gondola, pored ostalog, doneti i sasvim novu sliku grada i jednog od njegovih najznačajnih bogatstava - ušća reke Save u Dunav.

Govoreći o protivnicima gondole, on je naveo da je 2017. godine taj projekat bio dostupan celokupnoj javnosti i da su svi protivnici tada imali vremena da ga ospore, ali su se setili sada da iz političkih razloga kritikuju projekat koji su na određeni način i oni sami prihvatili.

- Imate tolike gradove gde su gondole izgrađene, imali ste tolike projekte... gde su se čitave grupe protivile, pa se na kraju ispostavilo da su u pitanju dobri projekti - dodao je Radojičić.

On je podsetio i na vreme kada je gradonačelnik Beograda Branko Pešić inicirao izgradnju treće saobraćajne trake na mostu Gazela i naišao na lavinu kritika, ali se na kraju ispostavilo da je takva investicija bila više nego opravdana.

- Ne treba potceniti građane Beograda. Građani Beograda znaju da procene kada neko radi neku dobru stvar za grad i kad neko samo kritikuje - dodao je Radojičić.

Govoreći o tri najvažnija obećanja data tokom kampanje za izbore za gradonačelnika, on je podsetio da su to bili metro, gondola i dečija bolnica Tiršova 2.

Navodeći da nije očekivao ovoliko kritika na račun projekta gondole, on je rekao da ga ne bi čudilo da se isto dogodi i s projektom izgradnje nove bolnice za decu - Tiršove 2, iako je reč o projektu vezanom za lečenje dece.

#Gondola

#Zoran Radojičić

'