AKTUELNO

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da, ukoliko bi se kompanija Folksvagen odlučila da investira u Srbiju, ta investicija bi potpuno promenila ekonomsku sliku Srbije i regiona.

Čadež kaže da država inače pregovara sa mnogo velikih investitora, te da je svaka kompanija ta koja treba da se odluči da li će investirati ili ne, a da je država obezbedila uslove svim investitorima da dođu u našu zemlju.

- Znam da se pregovara sa mnogo velikih investitora i kompanija, zelimo da kompanije same odluče da investiraju. Ako se desi jedna takva investicija, to bi promenilo opštu ekonomsku sliku regiona - kaže Čadež.

Foto: Tanjug

Podseća da se od 2012. godine udvostručio izvoz iz naše zemlje, da ima dosta kompanija koje u Srbiji proizvode delove za auto industriju, a da se investitori odlučuju da dođu u našu zemlju jer su, kako je rekao, ekonomski pokazatelji dobri.

Govoreći o mogućnostima da se privredi izađe u susret i da se smanje porezi i doprinosi na plate, Čadež kaže da je to nešto što je u planu u narednom periodu i da se na tome razgovara sa Vladom Srbije.

#Ekonomija

#Folksvagen

#Marko Čadež

'