AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas konferenciju „Vojvodina u 2019“ istakavši da su privredno-ekonomski pokazatelji u Vojvodini danas pozitivni, ali da je pred Vladom, na čijem je čelu, još dosta posla kako bi svim građanima obezbedila bolji životni standard.

- U 2019. godini još mnogo izazova i posla je pred nama, a mi ćemo nastaviti naporno da radimo, kako bismo išli u korak sa dobrim rezultatima i ekonomskim pokazateljima koji se beleže proteklih godina - rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da je konferencija "Vojvodina u 2019" prilika da stručnjaci iz brojnih oblasti na panelima razgovaraju i tako ponude svoja viđenja uspešne AP Vojvodine u ovoj godini.

- Siguran sam da ćemo danas čuti korisne savete za bolje poimanje naše stvarnosti i predloge o tome kako da, kroz nove ideje i koncepte, promenimo i unapredimo one oblasti u kojima ima prostora za još bolje rezultate - istakao je on.

Foto: Tanjug

Osvrnuvši se na 2016. godinu, kada je došao na čelo Pokrajinske vlade, on je rekao da je veći deo programa koji je tada zacrtan i ostvaren, pre svega zahvaljujući političkoj stabilnosti i saradnji sa Vladom Republike Srbije.

- U ovoj godini intenzivnije ćemo raditi na rešavanju pitanja ekologije i zaštite životne sredine, a veliki korak u tom pravcu je izgradnja prečistača otpadnih voda u četiri lokalne samouprave u AP Vojvodini - dodao je predsednik Pokrajinske vlade.

- Na nivou cele zemlje imamo dobre pokazatelje i neophodno je da takav ambijent zadržimo, stoga očekujem i da današnja konferencija donese predloge i korisne diskusije o tome kako nastaviti tim pravcem u budućnosti i kako od Vojvodine napraviti obećanu zemlju - rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Robert Čoban, predsednik kompanije "Color Media Communications", rekao je da je cilj konferencije da kroz panele pokaže šta to Vojvodinu očekuje u ovoj godini, te najavio da će oblasti o kojima će se diskutovati biti privredni tokovi, evrointegracije, energetska stabilnost, izazovi održivog razvoja, kultura i sport.

#Igor Mirović

'