AKTUELNO

Krimi drama “Muškarci koji mrze žene” večeras u 22.00, Pink Premium

Jedan od deset najboljih filmova 2011. godine, prema proceni Američkog filmskog instituta - “Muškarci koji mrze žene” (Girl with the Dragon Tattoo) na programu je kanala Pink Premium večeras u 22 sata. U pitanju je američki rimejk istoimenog švedskog ostvarenja, snimljenog tri godine ranije po bestseleru švedskog pisca Stiga Lašona (čiji originalni naslov - “Muškarci koji mrze žene” - koristimo kao domaći prevod filma). Retko se dešava da filmski kritičari i filmofili rimejk ocene bolje od originala, ali ovoga puta je režija Dejvida Finčera, adaptacija scenarija Stivena Zejlijana i odlična glumačka podela to uspela. Priču nose Danijel Krejg i Runi Mara, koja je za ovu ulogu bila nominovana za Zlatni Globus i Oskara, jednog od pet, od kojih je film nagrađen Oskarom za najbolju montažu. U ostalim ulogama su: Kristofer Plamer, Stelan Skarsgard, Robin Rajt, Džoeli Ričardson, Goran Višnjić...

Foto: Promo

Film je sniman u Švedskoj, tokom jedne od najhladnijih zima zabeleženih u toj skandinavskoj zemlji. Zanimljivo je da je ekipa tokom snimanja u jednom restoranu saznala da je u tom lokalu tokom školovanja kao konobarica radila ćerka Mihaela Nikvista, glavnog glumca švedske verzije filma (preminulog prošle godine), pa su dodatno dopisali kratku ulogu za nju i tako joj omogućili scenu sa Danijelom Krejgom, koji je nasledio Mihaelovu ulogu.

Foto: Promo

Na početku filma upoznajemo moćni klan Vagner, kojima je 40 godina ranije sa porodičnog okupljanja nestala devojčica po imenu Hariet, nikada je nisu pronašli i ne znaju ni da li je živa. Zato njen ujak, uveren da je ubica član njegove bliske, ali disfunkcionalne porodice, unajmljuje novinara Mikaela Blumkvista i tetoviranu, problematičnu, ali spretnu hakerku Lisbet Salander da istraže slučaj.

Foto: Promo

Kada povežu nestanak Hariet i brojna zastrašujuća ubistva koja su se dogodila pre 40 godina, ovaj neobičan dvojac istražitelja počinje da otkriva tamnu prošlost Vagnerovih, a kako su oni veoma moćan klan, Blumkvist i Salander moraju da se preispitaju koliko su daleko spremni da idu u istrazi kako bi zaštitili sami sebe.

Foto: Promo

Ne propustite krimi dramu “Muškarci koji mrze žene” večeras u 22.00 na Pink Premium. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Danijel Krejg

#Film

#Klik Tv

#Muškarci koji mrze žene (2011)

#Pink Premium

#Televizija Pink

'