AKTUELNO

Akcioni krimić “Salt” (2010) večeras u 22 sata na Pink Premium

Samo šest meseci pošto je rodila blizance Noksa i Vivijen, filmska zvezda Anđelina Džoli “uskočila” je u kostim iskusnog i spremnog agenta u akcionom krimiću “Salt” iz 2010, koji je na programu Pink Premium večeras u 22 sata. Scenarista Kurt Vimer prvashodno je napisao mušku ulogu, Tom Kruz je trebalo da je tumači, ali je u dogovoru sa rediteljem Filipom Nojsom glavni lik pripao ženi.

Foto: Promo

U oba slučaja, naslov filma proističe iz prezimena glavnog junaka – Salt, a u pitanju je skraćenica od “pregovori u ograničenju strateškog naoružanja” (eng. Strategic Arms Limitation Talks), koje su vodili diplomatski predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Sovjetskog Saveza, s ciljem postizanja sporazuma o ograničavanju proizvodnje nuklearnog oružja. Simbolično, jer film govori o agentici CIA, optuženoj da je ruski špijun. Anđelina se potrudila da iznese taj opaki lik verodostojno, a navodno je sve akcione scene izvodila sama, bez pomoći kaskadera, ali pod budnim okom njenih trenera sa kojima je deset godina unazad vežbala fizičku kondiciju. U ostalim ulogama su: Danijel Olbrihski, Lijev Šrejber, Čijutel Edžifor...

Foto: Promo

Dakle, pratimo Evelin Salt, CIA agenta, koja se zaklela na obavezu časti i zemlji. Iako je ceo život provela u SAD, ruski disident Orlov je proglašava ruskim špijunom, zbog čeka ona kreće u bekstvo, pokušavajući da spere ljagu sa svog imena i dokaže lojalnost.

Foto: Promo

Koristeći sve svoje veštine i godine iskustva tajnog agenta, Salt mora da umakne progoniteljima i da pokuša da zaštiti svoju porodicu od najmoćnijih sila na svetu koje žele da izbrišu svaki trag njenog postojanja. I dok su njeni nadređeni ubeđeni da je spremna da ubije predsednika, ona u trci sa vremenom pokušava da razotkrije identitet pravog izdajnika. Međutim, odjednom se postavlja pitanje da li je ona zaista ruska špijunka...

Foto: Promo

Ne propustite akciju “Salt” večeras u 22.00 na PINK PREMIUM. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Anđelina Džoli | Angelina Jolie

#Film

#Pink Premium

#Salt (Salt) | 2010.

#Televizija Pink

'