AKTUELNO

Romantična drama “Zločin oca Amara” večeras u 22 sata na Pink 2

Nagrađivani meksički reditelj Karlos Karera snimio je 2002. film “Zločin oca Amara" (El crimen del padre Amaro = Crime of Padre Amaro), koji je na programu Pink 2 večeras u 22 sata. U pitanju je adaptacija istoimenog romana portugalskog pisca iz 19. veka, Žozea Marije Eka Keirosa, objavljenog 1875. godine. Film je i pre premijernog izvođenja uzburkao meksičku javnost, a grupa katolika je protestvovala tražeći zabranu prikazivanja. Međutim, “Zločin oca Amara” je postao najgledaniji film svih vremena u Meksiku, bio je nominovan za Oskara, Zlatni globus i Goju kao najbolji film van engleskog govornog područja i ovenčan mnogobrojnim nagradama filmskih festivala širom sveta. Oca Amara tumači Meksikanac Gael Garsija Bernal, a u ostalim ulogama su: Sančo Gracia, Ana Klaudija Talakon, Ernesto Gomez Kruz i drugi.

Foto: Promo

Ova romantična drama nas upoznaje sa mladim sveštenikom, ocem Amarom, u momentu kada ga pošalju u malu parohijsku crkvu u Los Rejesu, u Meksiku, da pomogne ostarelom ocu Benitu. Tamo, mladi i ambiciozni otac sreće Ameliju, prelepu šesnaestogodišnjakinju čija odanost religiji biva prepletena sa privlačnošću koju oseća prema mladom svešteniku.

Foto: Promo

Uz to, pratimo i razotkrivanje korupcije u crkvi, koja izaziva skandal u gradu, dok se Amelija i otac Amaro zaljubljuju i započinju strasnu ljubavnu vezu. Amelija traži od njega da ostavi sveštenstvo i da se oženi njome, ali Amara je zasenila moć koju snaga crkve može da ponudi ambicioznom svešteniku. Rastrgan između sveštenstva i krvi i mesa, otac Amaro mora da izabere kakav će život da vodi.

Foto: Promo

Ne propustite romantičnu dramu “Zločin oca Amara” večeras u 22 sata na Pink 2.Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Pink 2

#Televizija Pink

#Zločin oca Amara | 2002.

'