AKTUELNO

Biografska drama „Bobi“ danas u 17.15h na Pink 2

Amerikanac Emilio Estevez, inače sin Mertina Šina i brat Čarlija Šina, potpisuje scenario i režiju, pa i glumi u biografskoj drami „Bobi“ (eng. Bobby), koju gledamo danas u 17.15 časova na Pink 2. Emilio je 2006. godine napravio priču o atentatu na Roberta Fransisa Kenedija (1925-1968), od milja zvanog Bobi, američkog političara i pravnika koji je stradao u atentatu, baš kao i njegov stariji brat Džon Kenedi (1917-1963). U naslovnoj ulozi je manje poznat glumac Dejv Fransis, kome je ovo bila prva filmska rola, ali u ostalim ulogama su mnogobrojna značajna imena Holivuda: Šeron Stoun, Lorens Fišbern, Vilijem Ejč Mejsi, Entoni Hopkins, Demi Mur, Ešton Kučer, Kristijan Slejter, Martin Šin, Heder Grejem, Helen Hant, Ilajdža Vud, Hari Belafonte, Šaja LaBef, Lindzi Lohan i drugi.

Foto: Promo

Priča opisuje poslednja dva dana američkog predsedničkog kandidata Roberta Fransisa Bobija Kenedija, tokom preliminarnih izbora u najvećoj američkoj državi Kaliforniji, kada se odlučivalo da li će on biti kandidat Demokratske stranke na novembarskim izborima te godine, a počinje u ranu zoru, u utorak, 4. juna 1968. godine. Robert Kenedi je sigao u hotel "Ambasador" u Los Anđelesu, gde treba da održi govor u okviru kampanje.

Foto: Promo

Reditelj je u filmu opisao i šezdesete opisujući ostale goste hotela: par se ženi kako bi on izbegao odlazak u Vijetnam, kuhinjsko osoblje raspravlja o rasama i bejzbolu, muškarac vara ženu, drugi je otpušten radi rasizma, umirovljeni hotelski vratar igra šah u predvorju sa starim prijateljem, dva člana kampanje su na LSD-u... Kroz te i druge događaje, vidimo Bobija koji zagovara bolje društvo i bolju naciju.

Foto: Promo

Ubistvo senatora Kenedija u hotelu „Ambasador“ ubilo je i nadu Amerikancima da će se izvući iz vijetnamskog rata, rasizma, klasnih razlika i polnih nejednakosti. Ovo je film o običnim ljudima kojima je ta noć promenila živote.

Foto: Promo

Ne propustite biografsku dramu “Bobi“ danas u 17.15h na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Kenedijevi

#Pink 2

#Televizija Pink

'