AKTUELNO

Naučno-fantastični triler „Suvišni izveštaj“, večeras u 20h na Pink 2

Uspeo je trostruki oskarovac, reditelj Stiven Spilberg, 2002. godine da napravi klasičan film koji počiva samo na tehnologiji – „Suvišni izveštaj“ (eng. Minority Report) - pred gledaocima TV Pink 2 je večeras u 20 sati. Baziran na kratkoj noveli američkog pisca Filipa K. Dika, ovaj naučno-fantastični triler bio je nominovan za Oskara za najbolju montažu zvuka, ali mu je ta, kao i druge značajne nagrade, umakla. Ipak, kritika je pozitivno reagovala na film, a Spilberg je mislio i na lepši pol jer je glavne uloge dodelio dvojici holivudskih zavodnika – Tomu Kruzu i Kolinu Farelu. U ostalim ulogama su: Samanta Morton, Maks Fon Sidov, Tim Blejk Nilson...

Foto: Promo

Radnja filma smeštena je u 2054. godinu, a odvija se u Vašingtonu, gde odeljenje za ubistva tamošnje policije koristi sistem za sprečavanje ubistava, tako što vrhunskom tehnologijom identifikuje ubice pre nego što izvrše zločin. U tome im pomažu vizije troje vidovitih ljudi. Tim sistemom uspeli su šest godina da sprečavaju svako ubistvo na teritoriji Vašingtona.

Foto: Promo

Jedan od tvoraca genijalnog sistema je inspektor Džon Anderton, a njegova vera u taj sistem je jaka iz ličnih razloga – pre nekoliko godina otet mu je sin i on se sa tim bori tako što je postao pripadnik grupe za hvatanje ubica.

Foto: Promo

Međutim, i on postaje žrtva sistema koji je sam osmislio, pošto vidovnjaci prikažu njegov lik kao ubicu čoveka koga Džon i ne poznaje. U begu od vlastitih kolega, on mora da dokaže nevinost, a ujedno i da otkrije „rupu u sistemu“ kada jedan vidovnjak vidi drugačije od ostala dva - poznat kao „specijalni izveštaj“.

Foto: Promo

Za to vreme, direktor organizacije širi ovaj sistem na ostatak države, ali mu muke stvara ambiciozni federalni agent Deni, koji na sve načine pokušava da dokaže da njihov sistem nije stoprocentno precizan.

Ne propustite triler “Suvišni izveštaj“ večeras u 20 sati na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Kolin Farel

#Pink 2

#Suvišni izveštaj (Minority Report) | 2012.

#Televizija Pink

#Tom Kruz

'