AKTUELNO

Triler “Osam milimetara” večeras u 22.45h na Pink 2

Obeležen oznakom R (zabranjen osobama ispod 17 godina bez pratnje starijih) – triler “Osam milimetara” (8MM) iz 1999, na programu je TV Pink 2 večeras u 22.45 sati. Priču o detektivu koga opseda težak slučaj, napisao je Endru Kevin Voker, koji potpisuje scenarija i za filmove “Sedam” i “Uspavana dolina”, a režirao ga je Džoel Šumaher (“Betmen i Robin”, “Betmen zauvek”).

Obojen mračnom atmosferom, film koji zadire u skrivene predela ljudskog uma, prožet je scenama seksa i nasilja, jer glavni junak, koga tumači Nikolas Kejdž, istražuje poreklo pronađenog “snaf” filma. Ova filmska podvrsta prikazuje realno, najčešće brutalno, ubistvo neke osobe, a u “Osam milimetara” žrtvu tumači Dženi Pauel, inače striptizeta, kojoj je ovo jedina filmska uloga. Pomoćnika u istrazi igra Hoakin Finiks, a u ostalim ulogama su: Džejms Gandolfini, Piter Stormer, Ketrin Kiner i drugi.

Foto: Promo

Pod krilaticom - Ne možeš biti spreman za mesto gde će te istina odvesti, na početku filma upoznajemo privatnog detektiva Velesa, kome se dnevna rutina uglavnom sastoji od istraživanja bračnih neverstava, sve dok ne primi poziv od udovice bogataša. Ona je pronašla zastrašujući film u suprugovom trezoru, pa želi da sazna njegovo poreklo.

Foto: Promo

Ta traka sa jezivim “snaf” filmom postaje Velesova opsesija, jer ubrzo shvata da je njome otvorio Pandorinu kutiju nasilja. Potraga za nastradalom devojkom iz filma odvodi ga u Klivlend, gde upoznaje niz mutnih osoba iz kriminalnog miljea i tone sve dublje u privatni pakao iz čije vizure normalan porodični život deluje kao nedostižan san...

Foto: Promo

Inače, scenarista Endru Kevin Voker je napisao znatno mračniji scenario, ali ga je reditelj ublažio, zbog čega je Voker napustio snimanje. Među brutalnim scenama prikazan je i porno film, koji jeste realan, ali su neke scene isečene kako bi postao deo ovog mračnog ostvarenja.

Ne propustite triler “Osam milimetara” večeras u 22.45 sati na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Nikolas Cage

#Osam milimetara (8MM) | 1999.

#Pink 2

#Televizija Pink

'