AKTUELNO

Ne propustite novo izdanje emisije "Žikina šarenica".

Ovog vikenda karavan emisije "Žikina šarenica" vodi vas na crnogorsko primorje - u subotu 9. juna od 8:30 časova emitovaće se uživo iz Budve, tačnije sa jednog od najlepših ostrva u Jadranu, Sveti Stefan.

Foto: Pixabay.com

Žika Nikolić ugostiće brojne muzičare, predstavnike udruženja i Nevladinih organizacija, umetnike, sportiste i goste iz ostalih sfera, te će na taj način predstaviti sve što Budva i Sveti Stefan imaju da ponude turistima.

Foto: Promo

Za dobru atmosferu biće zaduženi dečiji hor "Budva" koji će sa deset pevača i šest članova orkestra predstaviti paštrovski repertoar, dok će Savo Šumar i pevačko društvo "Grbalj", predstavljati drugu oblast na crnogorskoj teritoriji i drugačije pesme, a pričaće i o običajma u Grblju. Slušaćete i rok grupu veterana "Goldtimers" i žensku vokalnu grupu "Harmonija", koje će pevati pesme o Budvi. KUD "Stara Budva" i 26 najmlađih članova izvešće tri crnogorske narodne igre.

Predstavnice "Organizacija žena Budve", koje su aktivne kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, predstaviće rukotvorine i delicije. Žika će ugostiti i članove "Udruženja barmena" i "Udruženja kuvara" , a Slobodanka Boba Kentera iz NVO "Sveti Stefan-naš dom", doneće korpu ruštula i ispričati kako se pravi ovaj suvi kolač, karakterističan za primorje i Mediteran. Marija Pjerotić, predstavnica NVO "Feštađuni" doći će sa nekoliko žena obučenih u masku "Četiri godišnja doba" i predstaviti karneval koji se održava u Budvi, a sa Žikom će razgovarati i Petar Ivković, predsednik sektora turističkih agencija i Vido Markićević, predsednik "Udruženja ugostitelja Budve".

Svoje radove gledaocima će predstaviti meštanin Jovan Paka Kentera, umernik, koji radi mozaike, a videće i prilog o Savu Pavloviću, slikaru koji ima atelje u Reževićima, gde pored toga što stvara umetnička dela, voli i da peca.

Vlado Mitrović, direktor Svetog Stefana iz "zlatnog perioda" kada su Josip Broz Tito i svetska elita letovali na njemu, predstaviće svoju knjigu i ispričati sve o tome kako se živelo tada u Budvi i na ovom ostrvu. Arheolog Dušan Medin pričaće o istoriji Budve i Petrovca, a Svetlana Ivanović, pomoćnik direktora "Grad teatra" predstaviće promotivni spot za letnju sezonu u Budvi.

Foto: Pixabay.com

Predstavnici boćarskog kluba "Maini" ispričaće nešto o ovom primorskom sportu, a gosti emisije "Žikina šarenica" biće i Milan Tičić, bivši vaterpolista, osvajač evropskog zlata i olimpijske medalje, kao i gimnastičarka Anja Jovanović, koja je predstavljala Crnu Goru na evropskom takmičenju.

Ne propustite da se upoznate sa lepotama Svetog Stefana u emisiji "Žikina šarenica" u subotu 9. juna od 8:30 časova samo na TV Pink!

"Žikina šarenica" - Vaša dobra navika!

#Budva

#Crna Gora

#Televizija Pink

#emisija

#sveti Stefan

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'