AKTUELNO

Dok se sestre Bolen bore za ljubav kralja - jedna vođena ambicijama, a druga strašću - Engleska se raspada.

Britanski film iz 2008. godine, reditelja Džastina Čadvika – “Dve ćerke za kralja” (eng. Other Boleyn Girl), baziran je na romanu Filipe Gregori, a pred gledaocima TV Pink 2 je večeras u 20 časova. Glavne uloge u ovoj raskošnoj, kostimiranoj istorijskoj drami tumače Skarlet Johanson, Natali Portman i Erik Bana, a tu su i Džim Stardžis, Kristin Skot Tomas, Mark Rajlens, Edi Redmejn, Dejvid Morisi i drugi.

Foto: Promo

Junakinje priče, sestre Ana i Meri Bolen, odlaze na dvor pod pritiskom oca i ujaka koji traže od njih da očuvaju porodično ugledno nasleđe i da osiguraju njihov prosperitet tako što će jedna od njih zavesti engleskog kralja Henrija VIII. Prvo četrnaestogodišnja Meri postaje dvorska dama engleske kraljice Katarine Aragonske, i privlači pažnju kralja. Zaslepljena sjajem njegove moći i položajem, ona će se razočarati kada shvati da je Henri samo pion u dinastičkim zaverama. Kada zanimanje kapricioznog kralja za nju izbledi, Meri dobija naređenje da svoje znanje kako da ga zadovolji prenese sestri Ani Bolen.

Foto: Promo

Tako sestre postaju suparnice, jer Ana ubrzo postaje neodoljiva kralju Henrija. Ana ne preza ni do čega da ostvari svoje ambicije, dok Meri tužno posmatra njen uspon, koji dospeva čak do krune.

Foto: Promo

Iako su u isto vreme i suparnice, jedna vođena ambicijama, a druga strašću, sestre Meri i Ana moraju da se brane od neprijatelja porodice Bolen, kojih ima mnogo.

Foto: Promo

Ne propustite raskošnu istorijsku dramu “Dve ćerke za kralja” večeras u 20 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Pink 2

#Televizija Pink

'