AKTUELNO

Bajkovita filmska priča iz 1993. sa Džonijem Depom, Fej Danavej i Džerijem Luisom u glavnim ulogama.

U filmu „Snovi u Arizoni“ (eng. Arizona Dream) iz 1993, naš slavni reditelj Emir Kusturica okupio je velikane svetske kinematografije - Džonija Depa, Džerija Luisa, Fej Danavej, Vinsenta Gala i Lili Tejlor i stvorio bajkovitu priču, koja je na programu Pink 2 večeras u 22.30 časova. Ideja za film potekla je od Dejvida Etkinsa, jednog od Kusturičinih studenata na Univerzitetu „Kolumbija“ u Njujorku, koji je svoju priču pokazao profesoru, a onda su je zajedno pretočili u scenario iz kojeg je nastao prvi Kusturičin film na engleskom jeziku, nagrađen Srebrnim medvedom i posebnom nagradom žirija na Filmskom festivalu u Berlinu. Muziku za ovo ostvarenje potpisuje Goran Bregović, ali je za jednu od numera,     „In the death car“, koju je pevao slavni Igi Pop, deset godina nakon filma morao da plati odštetu francuskom muzičaru Enriku Masiasu zbog nedozvoljenog korišćenja njegove muzike. Navodno je taj plagijat, koji ga je po osnovu suda u Francuskoj koštao milion dolara, koštao i prijateljstva sa Emirom.

Foto: Promo

Na početku ove bajkovite filmske priče upoznajemo eskimskog lovca, koji svoju sveže ulovljenu ribu na sankama vozi u porodični iglo. Ta riba tokom celog filma ostaje prisutna u stvarnosti, ali i u imaginarnim sekvencama. U isto vreme Aksel u Njujorku obeležava ribe u Odeljenju za lov i ribolov i zadovoljan je svojim poslom.

Foto: Promo

Međutim, poziv jednog rođaka da ode u Arizonu na venčanje njegovog ujaka, mnogo će mu promeniti život. On uskoro saznaje da rođaci žele da ga zadrže u Arizoni i da ga uvedu u porodičnu posao – prodaju polovnih kadilaka.

Foto: Promo

U novom okruženju Aksel upoznaje dve neobične žene. Jedna je Elejn, sa kojom ulazi u romansu i pomaže joj da ostvari san i projektuje leteću mašinu, a druga je njena depresivna poćerka Grejs, koja planira samoubistvo kako bi se reinkarnirala u kornjaču.

Foto: Promo

Ne propustite komičnu dramu “Snovi u Arizoni” večeras u 22.30 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Arizona dream (1993)

#Džoni Dep | Johnny Depp

#Emir Kusturica

#Film

#Pink 2

#Televizija Pink

'